Foredrag: Udkantsdanmark - Mulighedernes land

Arkivfoto: Kurt Bering

Arkivfoto: Kurt Bering

Udkantsdanmark er Mulighedernes land.

Der er overskriften på et foredrag onsdag den 30. november kl. 19, hvor Finn Slumstrup kommer til Løkken Sognegård og sætter fokus på problematikken omkring "Udkantsdanmark".

Udkantsdanmark er blevet et varmt emne i den offentlige debat. Meningerne er delte om, hvorvidt den del af landet, der ligger i pæn afstand fra de store byer, overhovedet har en fremtid. Det knækkede Danmark, Udkantsdanmark, den rådne banan. Ukært barn har mange navne. Vi taler om den centraliserende tendens i samfundsudviklingen, der i øjeblikket fører til, at vi får forstoppede storbyer med trafikkaos og stress til følge og affolkede landområder, hvor institutioner nedlægges og infrastrukturen forsømmes.

Der er to muligheder: Enten lukker og slukker Udkantsdanmark, eller også skal vi ifølge Finn Slumstrup sige:

- Det vil vi fandeme ikke finde os i. Danmark skal hænge sammen. Danmark skal være beboet.

I foredraget belyser han, hvad mennesker i yderområderne selv kan gøre i kampen for fremtiden. For det er givet, at det ikke er nok bare at søge støtte fra det offentlige:

- Har vi en beslutning om, at hele Danmark skal kunne bebos, sådan som vi har været vant til, så følger også nogle politiske konsekvenser. Men de konsekvenser synes politikerne ikke indstillet på at tage.

Derfor skal vi ifølge Finn Slumstrup mobilisere græsrødderne og det folkelige Danmark.

Finn Slumstrup er forfatter og foredragsholder. Han har været forstander for Vallekilde Højskole 1979-1986, informationschef i Dansk Flygtningehjælp 1986-1991, chef for Danmarks RadioP1 1991-1999, formand for Statens Musikråd 1999-2003 og formand for Grænseforeningen 2005-2014. Han har udgivet flere bøger og senest været redaktør og bidragyder til bogen "Oprør fra udkanten, mulighedernes land 2.0".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.