Forening forventer at uddele over 300 ton overskudsmad

Lillejuleaften henter frivillige overskudsmad i supermarkeder og giver det videre til økonomisk trængte.

Efter at supermarkederne mandag lukker er det muligt at hente overskudsmad til julemiddagen i byer over hele landet. Det er foreningen Stop Spild Lokalt, der står for uddelingen. (Arkivfoto)

Efter at supermarkederne mandag lukker er det muligt at hente overskudsmad til julemiddagen i byer over hele landet. Det er foreningen Stop Spild Lokalt, der står for uddelingen. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Uanset om du er studerende, kontanthjælpsmodtager eller pensionist, så kan du i år få hjælp til juleindkøbene.

Det sker, når foreningen Stop Spild Lokalt 23. og 24. december deler overskudsmad fra supermarkederne ud over hele landet.

Formand Rasmus Erichsen har i år store forventninger til uddelingen.

- Vi har generelt oplevet meget større interesse for hele projektet fra supermarkeder særligt, hvor mange, mange flere gerne vil være med.

- Men vi oplever også, at der er flere og flere, som efterspørger maden. Så der er stor efterspørgsel på både at gøre en forskel, men også at modtage hjælpen, siger han.

Det er ikke første gang, at Stop Spild Lokalt står for at give økonomisk trængte mad på bordet juleaften. Foreningen blev stiftet i 2016 af Rasmus Erichsen, der på daværende tidspunkt var 17 år.

Maden doneres af dagligvarekæder såsom Brugsen, Fakta, Netto og Føtex. Det er mad, der ellers ville være blevet smidt ud i forbindelse med de kommende helligdage.

Og det kan være alt fra flæskesteg og and til slik og chokolade til at hygge sig med senere på aftenen, fortæller formanden.

Foreningen indsamler julemaden fra supermarkederne i 109 danske byer og uddeler det efter lukketid.

Sidste år var foreningens hidtil bedste. Her uddelte man 260 ton mad til knap 30.000 mennesker på landsplan.

I år håber foreningen at kunne hjælpe op mod 40.000 mennesker.

- Forventningen på landsplan er, at vi kommer til at uddele mere end 300 ton mad til en masse mennesker, som har brug for det her op til jul, siger Rasmus Erichsen.

Han tilføjer, at de frivillige ikke kontrollerer, om de mennesker, der kommer til uddelingsstederne, rent faktisk har brug for hjælp.

Man har i stedet valgt at "vægte tillid frem for kontrol".

- Det, vi oplever, er, at folk egentlig står i kø op til flere timer, før vi overhovedet åbner, selv om det er frostgrader og sner.

- Det viser, at det er folk, der har behov for denne her mad. Jeg ville i hvert fald ikke stå i kø i flere timer, hvis bare jeg kunne gå ned i Netto, siger Rasmus Erichsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.