Foreninger kan komme i klemme

Energitilskud minimeres med en tredjedel i følge nyt forslag

Asger Mortensen frygter, at et ekstra fald på ti procent i energistøtten fra Frederikshavnerordningen vil kaste flere foreninger ude i økonomisk krise, og at det i sidste ende vil gå ud over foreningsarbejdet i kommunen. Foto Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Asger Mortensen frygter, at et ekstra fald på ti procent i energistøtten fra Frederikshavnerordningen vil kaste flere foreninger ude i økonomisk krise, og at det i sidste ende vil gå ud over foreningsarbejdet i kommunen. Foto Peter Broen Peter Broen

SÆBY:Efter i længere tid at have deltaget i møder og høringer om de bebudede ændringer i Frederikshavnerordningen sidder formand for IF Skjold Sæby og medlem af Kommunens Folkeoplysningsudvalg (FOU) Asger Mortensen tilbage med en bitter smag i munden.

Han og de andre medlemmer har brugt megen tid og kræfter på igennem offentlige høringer at forklare kommunens foreninger, hvorfor det er nødvendigt at reducere det kommunale tilskud til energiomkostninger fra 75 til 60 procent. Den tid føler han nu har været spildt, efter Kultur- og Fritidsudvalget har meldt ud, at tilskuddet reduceres med hele 25 procent. Altså ti procent mere, end der tidligere var meldt ud på de offentlige høringer. Beslutningen ligger nu hos byrådet, men i FOU mener man, at en ny høring er på sin plads.

- Vi har haft høringer, hvor foreningerne har haft mulighed for at stille spørgsmål til ændringen, og komme med rettelsesforslag, men det her er simpelthen ufint, fortæller Asger Mortensen, og fortsætter.

- Fire af medlemmerne i FOU er også med i Kultur- og Fritidsudvalget, så de kunne have gjort deres indflydelse gældende dengang og sat en stopper for det, men den er bare gledet igennem. Nu skærer man så ind til benet, når vi frivillige foreningsfolk er uden indflydelse. Hen over natten har de simpelthen lavet så markant en ændring, at det ikke er i nærheden af det, vi lagde frem.

Renovering og optimering

Den oprindelige nedjustering på 15 procent, var noget man, i foreningerne, regnede med kunne lade sig gøre igennem energirenovering, men ifølge Asger Mortensen kan det ikke lade sig gøre, hvis man fjerner yderligere ti procent.

- Flere steder er man i gang med energirenoveringen, men de penge vi har fået til det fra anlægspuljen rækker ikke til at reducere energiforbruget med så meget, som de 25 procent vil kræve. Vi har ganske vist selv lidt penge på bankbogen, men ikke nær nok, og i sidste ende er det surt at gå og spare op, hvis pengene går til vand og varme i stedet for nye fodboldmål, siger han.

Ordningen skulle have været vedtaget på byrådsmødet den 3. december, men Kultur- og Fritidsudvalget tager det nu til revudering.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.