Foreningerne skal spare

En ny model for tilskud til foreningerne er netop sendt i offentlig høring

Mogens Brag (V) er klar med en ny Frederikshavner Ordning.

Mogens Brag (V) er klar med en ny Frederikshavner Ordning.

FREDERIKSHAVN:Frederikshavner Ordningen er navnet på en kommunal pengekasse, der giver tilskud til foreninger og spejdere i Frederikshavn Kommune.

Eftersom der ikke er råd, til at alle idrætsudøvere og spejdere får lige meget hver, har politikerne fortrinsvist valgt at støtte de medlemmer, der er under 25 år.

Det er sundt for børn og unge at dyrke sport, så derfor er ekstra mange kroner øremærket til de yngre generationer.

I efteråret sidste år blev Frederikshavner Ordningen imidlertid opsagt.

Dels skal kultur- og fritidsudvalget - som alle andre politiske udvalg - spare, og fremover skal økonomien i Frederikshavner Ordningen tages op til revision hvert år.

På den måde får kultur- og fritidsudvalget mulighed for at justere tilskudsordningen i forhold til kommunens økonomiske virkelighed.

En ny Frederikshavner Ordning er netop sendt ud i offentlig høring, og det nye er, at ordningen genopstår i en ”slankere model”.

Ud af et årligt budget på 29 millioner kroner, skal der i de kommende år spares 734.000 kroner om året, hvilket naturligvis kan mærkes ude i foreningerne.

- Jeg vil godt stå ved, at det her er en spareøvelse. Byrådet har ganske enkelt pålagt os at spænde livremmen ind, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget, Mogens Brag (V).

I forslaget til den nye Frederikshavner Ordning - der fremover skal hedde ”Tilskudsordning for foreninger i Frederikshavn Kommune” - kan man læse, at der blandt andet vil ske nedskæringer i de penge, der bliver givet til foreningernes aktivitetstimer samt til trænere og instruktører.

Fristen for at indsende indsigelser er 18. maj.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.