Forenings-fitness slår snart døren op

1. februar åbner Løgstørs første motionscenter - og det er drevet af frivillige

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:Samtlige 22 frivillige instruktører står og tripper - og de omkring 100 medlemmer er også utålmodige. Det kan ikke hurtig nok blive 1. februar.

Her slår Løgstør Fitness nemlig for døren op til byens første fitnesscenter, hvor der er offentlig adgang.

Ingen af de store fitness-kæder har slået sig ned i Limfjordsbyen. Derfor har en flok frivillige grebet muligheden og har dannet foreningen Løgstør Fitness samt etableret fitnesscentret, der får til huse i Løgstør Hallerne.

Centret skal udelukkende drives af ulønnet, frivillige arbejdskraft. Derfor er foreningen dannet. Den er tilknyttet den landsdækkende organisation Forenings Fitness, som DGI, Dansk-Idrætsforbund og Den Olympiske Komite står bag. Her er der hentet en hel del hjælp i startfasen.

- Vi har haft forholdsvis let ved at finde de 22 frivillige instruktører, der arbejder helt gratis i centret, fortæller Lene Røge, som er sekretær i bestyrelsen, men også selv en af instruktørerne.

- Sidste sommer holdt vi et orienteringsmøde, hvor man kunne melde sig. Og der viste sig at være stor interesse for at være med, siger Lene Røge.

Ønsket om et fitnesscenter kommer blandt andet fra Løgstør Hallerne. Her har brugerne af hallerne tilkendegivet, at de meget gerne ser et fitnesscenter. Men også løgstørianere, der ikke har deres gang i hallerne, har ytret ønske om et fitnesscenter.

- Vi har blandt andet hørt fra KOL-patienter, at de - når de er færdige med deres træningsprogram på sundhedsklinikken i Farsø - meget gerne ville have et sted lokalt, hvor træningen kunne fortsætte, siger Lene Røge, som fortæller, at der bliver næsten 20 maskiner, som fitnessbrugerne kan benytte.

Der er investeret 450.000 kr. i nyt fitnessudstyr, og så snart de frivillige samt håndværkerne er færdige med lokalerne, så kan de tages i brug.

Pengene er lånt på favorable vilkår via Forenings Fitness.

Et andet bestyrelsesmedlem, Tina Heidemann, der også har valgt at blive instruktør.

- Vores målsætning var 100 medlemmer fra start - det har vi nået. Men når vi først er i gang, så håber vi på godt 300 medlemmer, siger Tina Heidemann.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.