Erhvervspolitik

Forenklet skema, tak

Aalborg Håndværkerforening skeptisk over for omstændelig procedure for at få ledige akademikere ud i virksomheder. Vækstforum har afsat 10 mio. kr.

Send Aage Suhr - mener, et A 4 ark må række. Arkivfoto: Michael Koch

Send Aage Suhr - mener, et A 4 ark må række. Arkivfoto: Michael Koch

AALBORG: - En mester i en lille eller mellemstor virksomhed kan ikke forventes at have overskud til at udfylde et kompliceret ansøgningsskema med projektbeskrivelse efter en lang arbejdsdag, siger formanden for Aalborg Haandværkerforening, Svend Aage Suhr.
Han forudset, at Vækstforum Nordjyllands tilbud om løntilskud til mindre virksomheder på 10 mio. kr. til ansættelse af ledige, nyuddannede akademikere en tvivlsom succes.
- Medmindre man besinder sig og forenkler ansøgningsproceduren til et A 4-ark, siger han.
Betænkeligheden skal også ses på baggrund af, at det ’kun’ drejer sig om 15.000 kr. i seks måneder, sammenlagt 90.000 kr. for en person.
Foreningen mener dog samtidig, at det er flot, at regionen bevilger 22 mio. kr. til projektet.
I første fase drejer det sig om 10 mio. kr., som skal dække tilskud til 40 højtuddannede i nordjyske virksomheder. Vækstforum reserverer yderligere 12 mio. kr. til senere udvidelse af initiativet.
Lektor Thomas Nielsen, Aalborg Universitet og AC-repræsentant i arbejdsmarkedsrådet tager kritikken til sig og vil nu tage problemet op de relevante steder:
- Kan ansøgningsskemaet ikke laves om, må man i hvert fald sørge for, at der er den fornødne hjælp til stede. Det må ikke strande på, at det er for besværligt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst