Trafikulykker

Foretrækker traktor frem for lastbil

To muskuløse Massey Ferguson afløser lastbiler på Skagen Havn

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Vinstrup ved de nye traktorer. De er blevet ændret lidt bagtil, så de er gearet til at løse opgaverne på havnen i stedet for i landbruget. De koster på den høje side af en million kroner per styk.

SKAGEN:To funklende nye traktorer ankom fra Hjallerup til Truckkompagniet Skagen i denne uge.

De kraftfulde maskiner afløser firmaets tre lastbiler, og det er der flere gode grunde til.

- For det første har vi vores opgaver her i byen, så vi har ikke brug for lastbilerne mere. Traktorerne bliver meget billigere at have i det lange løb. For eksempel skal de, i modsætning til lastbilerne, ikke synes hvert år. Og der er heller ikke køre/hviletidsregler for traktorerne, fortæller daglig leder Søren Vinstrup.

Tung last

Maskinernes primære opgave bliver at varetage hvad de tre lastbiler gjorde før. Nemlig at hente og bringe fisk i de 32 store aluminiumscontainere.

De containere er i øvrigt de samme som lastbilerne kørte rundt med, men de har fået en overhaling i Esbjerg af samme firma som købte lastbilerne, og fremstår nu som nye.

Hver container kan rumme 12 tons fisk og dertil 3,5 tons vand og is når de er lastet. Og nok kan det lyde af en tung omgang, men hver traktor må laste 18 ton.

Flere hestekræfter

- Og skulle der blive behov for flere hestekræfter, er maskinerne så smart indrettet nu til dags, at vi kan ringe til firmaet som har leveret dem, og få flere hestekræfter end de 185 de er født med - elektronisk via en computer, forklarer Søren Vinstrup.

- Men det koster ekstra, så det venter vi med til hvis behovet opstår, uddyber han.

Traktorerne har med den daglige leders ord kostet på den forkerte side af en million, men det skulle som nævnt gerne tjene sig selv hjem.

Kan mange ting

Søren Vinstrup regner også stærk med, at traktorerne får andre, og mere årstidsbestemte opgaver.

- Vi har købt sneplov og kost med. Og selvom det ikke er sæson for sne lige nu, er vi klar til at kunne lejes af eksempelvis kommunen, havnen eller nogle helt tredje, som får behov for at få ryddet sne, siger han.

Truckkompagniet Skagen har tre fastansatte året rundt, men i højsæsonen op til 25 mand ansat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.