Forfalden hovedbygning erstattet med jordvold

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Glimsholtgård var registreret som bevaringsværdig. Foto: Bent Bach

Den førhen så markante hovedbygning til Glimsholtgård ved Glimsholtvej er forleden revet ned, murbrokker fjernet og erstattet jordvold ved vejen.

Med nedrivningen er Hjørring Kommune ved at have ryddet op i en kø af nedslidte bygninger, for hvilke der blev lavet nedrivningsaftaler i 2015.

Glimsholtgårds hovedbygning blev 1990’erne registeret som bevaringsværdig af daværende Sindal Kommune, og derfor skulle der en offentlig høringsfase til, før redrivningen kunne komme med i en udbudsrunde.

I de seneste par år har hovedbygningen stået i stærkt forfald, som især tog til efter en mindre brand i juli 2014. På daværende tidspunkt var bygningen under renoveringen. Den blev opgivet og i stedet fik ejeren af forsikringen lov til at bruge pengene derfra på to længer, som skal blive stående.

Glimsholtgård har været en firlænget gård, men den sidste længe blev fjernet efter den blev medtaget under en storm for nogle år siden.

Hjørring Kommune har ikke fået penge fra staten for 2016 som tilskud til nedrivning af forfaldne og nedslidte huse i landdistrikter, men der mangler stadig en enkelt nedslidt bygning i den sidste pulje, som har været i udbud. Den ligger i Sæsing på Tidemandsholmvej.

Nedrivningen af nedslidte bygninger i Hjørring Kommune fortsætter, selv om staten ikke fortsatte med særpuljen i 2016.

Byrådet afsatte 700.000 kroner til formålet, og næste år forhøjes beløbet 1 mio. kr.

Der er meldt en statslig tildeling ud til Hjørring på højest 2,1 mio. kr. for hvert af årene til 2020, men det kræver kommunal medfinansiering på 30 procent.

- Der bliver mere at gøre godt med, men vi kan godt mærke, at de gode tider med statslige tilskud til nedrivning er ovre, siger planlægger Bente Mouritzen, Plan og Udvikling, Hjørring Kommune og tilføjer:

- Men der er stadig masser af nedslidte huse at vælge imellem. Der kommer stadig nye til.

Lige nu er et nyt udbud med fem bygninger på vej, og det omfatter blandt andet Nørrebro 5 i Bindslev, som BHE Bindslev længe har ønsket fjernet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.