Frederikshavn

Forfatter og cellist på biblioteket

Lisbeth Nebelong og Gunilla Odsbøl indtager biblioteket

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lisbeth Nebelongs bøger foregår på Færøerne. Foto: Mikkel Krag

FREDERIKSHAVN:Tirsdag den 25. marts kan man møde forfatteren Lisbeth Nebelong og cellisten Gunilla Odsbøl på Frederikshavn Bibliotek.

Hør forfatteren til ”Når engle spiller Mozart” og ”Færøblues” fortælle om sine romaner - to selvstændige bind i en planlagt trilogi om Lisas og Káris kærlighed og det dansk-færøske kulturmøde fra 1965-2006.

Forfatter Lisbeth Nebelong fortæller blandt andet om, hvorfor hun har valgt at skrive en trilogi om livet i Nordatlanten mellem tradition og modernitet. Om, hvordan bøgerne er bygget op, idéudviklet og researchet og om musikkens rolle i romanerne. Sidste roman i trilogien - ”Møde i mol” udkommer 20. marts.

Undervejs i foredraget spiller cellist Gunilla Odsbøl forskellige numre, der relaterer sig til bøgernes indhold, blandt andet Bach.

29-årige Gunilla Odsbøl er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en overbygning fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Hun har fra barndommen beskæftiget sig med kunst på forskellig vis: som cellist, som skuespiller i børnefilmen ” Frække Frida”, som medlem af Eventyrteatret, som sanger i DR Pigekoret og som danser på eliteplan. Musikken blev i sidste ende førsteprioritet, og efter debut fra solistklassen juni 2012 har Gunilla assisteret i flere af landets orkestre, spillet skolekoncerter for børn, optrådt som solist og kammermusiker i diverse kirker og kulturhuse i Danmark, turneret som danser og cellist med Tolkienens-emblet, lavet projekt som huskunstner i samspil med to institutioner og givet en række koncerter for børn på bibliotekerne i Nordjylland. Det fortæller Anne-Mette Buus fra biblioteket.

Sideløbende med musikstudierne har Gunilla været kirkesanger, undervist i cello, dans og pilates på musikskoler og aftenskoler, optrådt i Tivoli som solodanser med Tivolis promenadeorkester og ved festivaler i Danmark og Tyskland.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden, Frederikshavn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.