Frederikshavn

Forfatter og cellist på biblioteket

Lisbeth Nebelong og Gunilla Odsbøl indtager biblioteket

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lisbeth Nebelongs bøger foregår på Færøerne. Foto: Mikkel Krag

FREDERIKSHAVN:Tirsdag den 25. marts kan man møde forfatteren Lisbeth Nebelong og cellisten Gunilla Odsbøl på Frederikshavn Bibliotek.

Hør forfatteren til ”Når engle spiller Mozart” og ”Færøblues” fortælle om sine romaner - to selvstændige bind i en planlagt trilogi om Lisas og Káris kærlighed og det dansk-færøske kulturmøde fra 1965-2006.

Forfatter Lisbeth Nebelong fortæller blandt andet om, hvorfor hun har valgt at skrive en trilogi om livet i Nordatlanten mellem tradition og modernitet. Om, hvordan bøgerne er bygget op, idéudviklet og researchet og om musikkens rolle i romanerne. Sidste roman i trilogien - ”Møde i mol” udkommer 20. marts.

Undervejs i foredraget spiller cellist Gunilla Odsbøl forskellige numre, der relaterer sig til bøgernes indhold, blandt andet Bach.

29-årige Gunilla Odsbøl er uddannet cellist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en overbygning fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Hun har fra barndommen beskæftiget sig med kunst på forskellig vis: som cellist, som skuespiller i børnefilmen ” Frække Frida”, som medlem af Eventyrteatret, som sanger i DR Pigekoret og som danser på eliteplan. Musikken blev i sidste ende førsteprioritet, og efter debut fra solistklassen juni 2012 har Gunilla assisteret i flere af landets orkestre, spillet skolekoncerter for børn, optrådt som solist og kammermusiker i diverse kirker og kulturhuse i Danmark, turneret som danser og cellist med Tolkienens-emblet, lavet projekt som huskunstner i samspil med to institutioner og givet en række koncerter for børn på bibliotekerne i Nordjylland. Det fortæller Anne-Mette Buus fra biblioteket.

Sideløbende med musikstudierne har Gunilla været kirkesanger, undervist i cello, dans og pilates på musikskoler og aftenskoler, optrådt i Tivoli som solodanser med Tivolis promenadeorkester og ved festivaler i Danmark og Tyskland.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden, Frederikshavn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst