Forfatter opgiver bog om Pusher Street: Jeg tør ikke

Efter råd fra politiet har Peter Øvig Knudsen droppet idé om at fortælle historien om Christianias hashgade.

En af landets mest hædrede dokumentarforfattere, Peter Øvig Knudsen, har ifølge Jyllands-Posten opgivet at skrive en bog om Pusher Streets historie efter råd fra politiet og af frygt for repressalier fra den organiserede kriminalitet.

Efter sine Hippie-bøger gik Peter Øvig Knudsen i gang med at researche på en bog, der skulle fortælle historien om Christianias hashgade, som opstod i hippiebevægelsens velmagtsdage i 1970'erne og siden er blevet centrum for en årlig milliardhandel med hash, som ifølge politiet styres af rockergruppen Hells Angels.

- Jeg måtte se i øjnene, at der er et kæmpemæssigt felt med stor samfundsmæssig betydning, som jeg overhovedet ikke tør skrive om.

- Det er selvcensur baseret på gode råd fra politifolk, som jeg på ingen måde kunne sidde overhørig. Og derfor er projektet opgivet fuldstændigt, siger forfatteren til Jyllands-Posten.

Flere politifolk rådede ham til at droppe projektet, fordi han risikerede at sætte sin families sikkerhed på spil, hvis han ville skrive den store dybdeborende fortælling om Pusher Street.

En af de politifolk, som Øvig har rådspurgt, er Steffen Steffensen, leder af Task Force Pusher Street ved Københavns Politi. Han bekræfter over for Jyllands-Posten Øvigs udlægning.

- Det er korrekt, at jeg har sagt, at det er en dårlig idé, og det synes jeg fortsat, siger han til avisen.

- Peter Øvig Knudsen sagde, at han ville skrive en seriøs bog og gå i dybden med det miljø, der er derude, og det er meget råt og præget af vold og trusler. Jeg rådede ham til at lade være af hensyn til hans børns og hans egen sikkerhed, siger Steffen Steffensen.

At miljøet er så råt, kommer bag på forfatteren.

- Det chokerer mig selvfølgelig, at det forholder sig sådan, for jeg havde ikke forestillet mig, at der var noget i vort fredelige demokrati, man ikke kan skrive om, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.