Forfatter: Småpiger stresses af sociale medier

Selv små piger sender sms´er og bruger sociale medier om natten

Schoolgirl With Digital Tablet And Mobile At Breakfast

Schoolgirl With Digital Tablet And Mobile At Breakfast

DANMARK:”Selv syvårige piger er på døgnet rundt. De har aldrig fri fra mobning, hårde krav til udseende og popularitet. De sms’er om natten, når far og mor tror, de sover, og mange bliver bundulykkelige og stressede.”.

Sådan lyder advarslen fra chefredaktør og forfatter Nina Vedel-Petersen, der i disse dage udgiver sin nye bog ’Forstå din datters verden’ om piger mellem 7 og 15 års liv, skriver metroxpress.

At sociale medier i stigende grad er blevet en vigtig, men også belastende vej til social kontakt for småpigerne, genkender man hos Red Barnet og Børns Vilkår samt de to netorganisationer, Girl Talk og Kids and Media, der alle fortæller om stigende henvendelser fra ulykkelige småpiger og deres afmægtige forældre.

- Vi får ugentlige opkald om de her problemer. At de er så små, er kommet bag på os. Derfor har vi nu været ude og tale med 1.og 2. klasser. Halvdelen i 1. klasse er på. I 2. klasse er det næsten alle, så nu går vi gang med at målrette vores hjælp også til dem, forklarer netchef Jon Lange fra Red Barnet til metroxpress.

- Selv de helt små slår øjnene op om morgenen og går på Instagram, og så kører det på tablets og smartphones herfra. De lever et parallelliv, hvor de ikke vil gå glip af noget socialt, bekræfter Anna Bjerre, indehaver af netchatten GirlTalk.

Og at passe sin popularitet er ifølge Nina Vedel-Petersen så tidskrævende, at det kan sammenlignes med et fuldtidsjob:

- Likes, følgere og delinger er altafgørende for dem. De er lige så bevidste og kalkulerende med deres image som Medina, og det stresser, uanset om man er populær eller ej, for de har aldrig fri.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden