Danmark

Forfatter til lufthavnsrapport slap for fly i baghaven

Thomasminde er ikke det bedste sted for ny Aarhus-lufthavn, konkluderer rapport. Medforfatter bor i området.

En af forfatterne til en ny rapport, der analyserer den bedste placering for en mulig ny Aarhus-lufthavn, bor i byen Thomasminde, som var med i opløbet om lufthavnen, skriver Metroxpress.

- Det er rigtigt, at jeg bor der, hvor flyene vil flyve lige over. Men jeg har ingen kommentar til det, lyder det fra Karl Erik Skovgaard fra rådgivningsfirmaet Grontmij, der står bag den omfattende analyse bestilt af Aarhus Byråd.

Adspurgt om han anerkender, at hans hus vil falde i værdi på grund af støjgenerne fra flytrafikken, svarer Karl Erik Skovgaard til Metroxpress, at "det kan der være noget om, men jeg vil ikke kommentere på det".

Lederen af analysen, Brian Gardner, kendte til situationen, men afviser, at placeringen og faldende værdi på den ene forfatters hus har spillet ind, da de mulige byer for en placering af lufthavnen skulle udvælges.

- Jeg vidste godt, at han boede der. Og jeg anerkender da, at de, som bor lige under flyene, har kroner og øre på spil, da flystøj jo påvirker huspriserne. Men det har ikke påvirket rapporten. Vi er professionelle, siger Brian Gardner til Metroxpress.

Jette Skive (DF), der sidder i Aarhus Kommunes byråd, er dog uenig med projektlederen Brian Gardner og regner med en redegørelse fra kommunens borgmester.

- Det er meget betænkeligt, at de ikke har fortalt os om det her, og jeg forventer, at borgmesteren nu kommer med en redegørelse, siger Jette Skive.

Umiddelbart ser det dog ikke ud til, at borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), kommer med en redegørelse af forløbet - han støtter rådgivningsfirmaet bag den milliondyre analyse.

- Thomasminde er i spil. Hvilket jo viser, at dette ingen betydning har haft. Jeg har fuld tillid til, at analysens konklusioner er retvisende, siger han.

Analysen konkluderer, at Flensted ved Skanderborg er bedst egnet som lufthavnsby. Men tirsdag meddeler Skanderborgs borgmester, at der ikke er politisk flertal for en østjysk lufthavn i kommunen.

Aarhus Byråd skal inden sommerferien afgøre, om man vil gå videre med Thomasminde som placering for en ny lufthavn, der skal erstatte den nuværende i Tirstrup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.