Forfatteraften med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky. Foto: Jammerbugt bibliotekerne
21. september 2016 09:46

Jammerbugt Bibliotekerne har fået en aftale i stand med et af de seneste års mest brandvarme forfatternavne, Anne-Cathrine Riebnitzsky. Hun kan derfor opleves i Fjerritslev Kirkecenter tirsdag 4. oktober, kl. 19, hvor hun vil fortælle om sit forfatterskab og tage deltagerne med på rejse ind i de forskellige miljøer, hun beskriver i sine bøger.

Riebnitzsky har filosofikum fra det teologiske fakultet, er uddannet fra forfatterskolen og har desuden en uddannelse som sprogofficer i russisk. Hendes baggrund i både det litterære og militære gør hendes forfatterskab atypisk. I en hverdagsrealistisk prosa fortæller hun om udsatte børn i fattige, danske familier og kvinders liv i det krigshærgede Afghanistan. I sine prisvindende romaner sætter hun fokus på børn og kvinders vilkår. Debutromanen "Den stjålne vej" fra 2012 handler om almindelige menneskeskæbner i et Afghanistan præget af krig og terror, og "Forbandede yngel" fra 2013 beskriver en søskendeflok i en dansk provinsfamilie, der mistrives og vanrøgtes. Hun trækker på sin egen barndom og erfaringer fra Helmand-provinsen, når hun i sin fiktion problematiserer familieforhold, fattigdom og seksualitet. Hendes nyeste roman "Orkansæsonen og stilheden" er en historie om to veninder, der vikler sig ind i en fortælling om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, drab og tilgivelse.

Anne-Cathrine Riebnitzsky har modtaget følgende priser: Bogforums Debutantpris, 2012, Politikens romankonkurrence, 2013 og De gyldne Laurbær, 2013.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...