Forfatteraften med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine Riebnitzsky. Foto: Jammerbugt bibliotekerne

Anne-Cathrine Riebnitzsky. Foto: Jammerbugt bibliotekerne

Jammerbugt Bibliotekerne har fået en aftale i stand med et af de seneste års mest brandvarme forfatternavne, Anne-Cathrine Riebnitzsky. Hun kan derfor opleves i Fjerritslev Kirkecenter tirsdag 4. oktober, kl. 19, hvor hun vil fortælle om sit forfatterskab og tage deltagerne med på rejse ind i de forskellige miljøer, hun beskriver i sine bøger.

Riebnitzsky har filosofikum fra det teologiske fakultet, er uddannet fra forfatterskolen og har desuden en uddannelse som sprogofficer i russisk. Hendes baggrund i både det litterære og militære gør hendes forfatterskab atypisk. I en hverdagsrealistisk prosa fortæller hun om udsatte børn i fattige, danske familier og kvinders liv i det krigshærgede Afghanistan. I sine prisvindende romaner sætter hun fokus på børn og kvinders vilkår. Debutromanen "Den stjålne vej" fra 2012 handler om almindelige menneskeskæbner i et Afghanistan præget af krig og terror, og "Forbandede yngel" fra 2013 beskriver en søskendeflok i en dansk provinsfamilie, der mistrives og vanrøgtes. Hun trækker på sin egen barndom og erfaringer fra Helmand-provinsen, når hun i sin fiktion problematiserer familieforhold, fattigdom og seksualitet. Hendes nyeste roman "Orkansæsonen og stilheden" er en historie om to veninder, der vikler sig ind i en fortælling om tro, retfærdighed, selvtægt, kærlighed, sorg, drab og tilgivelse.

Anne-Cathrine Riebnitzsky har modtaget følgende priser: Bogforums Debutantpris, 2012, Politikens romankonkurrence, 2013 og De gyldne Laurbær, 2013.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.