Forfattere bag rockerbog modtager Cavlingprisen

To journalister hædres med Cavlingprisen for bog om rockerbanden Bullshit, som opstod i slutningen af 70'erne.

Journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen modtager den fornemme journalistpris Cavling for bogen "Bullshit - fortællingen om en familie". Foto: /ritzau/Andreas Haubjerg

Journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen modtager den fornemme journalistpris Cavling for bogen "Bullshit - fortællingen om en familie". Foto: /ritzau/Andreas Haubjerg

Journalisterne Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen modtager den fornemme journalistpris Cavling for bogen "Bullshit - fortællingen om en familie".

Det er blevet offentliggjort fredag eftermiddag.

Cavlingprisen er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

Den uddeles hvert år til en journalist eller en gruppe af journalister, der i særlig grad har udvist initiativ og talent.

Bogen handler blandt andet om Danmarks første rockerkrig mellem Bullshit og Hells Angels.

Komitéen har i sin vurdering blandt andet lagt vægt på, at det er lykkes de to journalister at få adgang til et normalt lukket miljø.

- Mod alle odds - lykkedes (det, red.) ikke bare at komme ind i rockerborgen, men også dybt ind i privaten til en verden med tilfældig vold, omfattende druk, stoffer, ladte håndvåben skjult i postkasser, evige tanker om flugtveje og håbløshed, lød det fra Kaare Sørensen, komitéens formand.

- Kilder, der har været tavse i 30 år har talt. Det har I fået dem til.

- Og i dag er vi anderledes klogere på den virkelige historie om Bullshit - en samling venner fra et lille område på Vestamager, der i ti år kæmpede og ultimativt tabte den første danske rockerkrig mod de på alle måder mere professionelle Hells Angels, tilføjer han.

De to vindere takkede deres chefer på Politiken og DR for at have fået orlov til at skrive bogen, der er udgivet af Gyldendal.

Der var i alt fire nominerede til prisen.

De øvrige var Sebastian Abrahamsen og Matthias Koch Stræde fra Information for serien "Forført", Morten Svith fra Århus Stiftstidende for "Skandalechefen", samt ni journalister fra DR Nyheder og P4 København for at afdække "Meningitis-sagen", hvor tre teenagedrenge mistede livet.

Sidste år modtog tre journalister fra Berlingske prisen for deres dækning af landbrugspakken, som har fået navnet "gyllegate" på de sociale medier.

Sagen handlede blandt andet om, hvorvidt folketingsmedlemmer havde fået fyldestgørende oplysninger om landbrugspakken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.