Forfatterskolen fylder 10 år

Forfatterskole fejrer den runde dag til august med tre helt nye hold

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sammen med illustrator Hanne Kvist skal Cecilie Eken lære de unge både at skrive og illustrere børnelitteratur. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Det er snart 10 år siden, at hun fik ideen. Den dengang nyudnævnte fritids- og kulturkonsulent for Brønderslev Kommune, Inger Aarup-Kristensen, var sendt på kulturministerielt kursus i København, og under gruppearbejdet faldt hun i snak med forskellige forfattere.

- De var alle sammen glade for huskunstner-ordningen, hvor de kom ud at undervise og inspirere i folkeskolen. Men det kunne godt være frustrerende, at der kun var to hoveder - ægte ordnørder - i hver enkelt klasse, som var virkelig interesseret i at skrive selv. Derfor opstod ideen om at samle netop de unge til et sommerkursus i Brønderslev, siger kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen, Brønderslev Kommune.

Resultatet blev den første forfatterskole i 2003, hvor 30 unge fra hele landet modtog undervisning af børne- og ungdomsforfatterne Glenn Ringtved og Cecilie Eken. Og siden er det gået derudad.

Således får årets begynderhold for de 13 til 16-årige, som finder sted 3. til 11. august på Nordjyllands Idrætshøjskole, følgeskab af helt nye hold, blandt andet kurser i manuskriptskrivning og illustration af børnelitteratur.

Og endelig er ansøgningsfristen 6. maj blevet forlænget med en uge til 13. maj.

- På grund af den månedlange lockout er der mange unge, der ikke har set de plakater, vi har sendt til skolerne. Ligesom der har manglet lærere til at prikke til talentfulde elever. Derfor forlænger vi ansøgningsfristen til mandag 13. maj i stedet for tidligere skrevet 6. maj, siger Inger Aarup-Kristensen.

Begynderkurset for de 13-16 årige koncentrerer sig om at skrive ungdomsnoveller, som efterfølgende bliver udgivet. Underviserne er forfatterne Tina Sekura Bestle og Bjørn Themsen. Begynderkurset bliver gentaget på Fanø i efterårsferien, men ansøgning til kurset skal også sendes til Brønderslev.

Så er der tre nye hold.

Et hold hvor forfatter Sanne Munk Jensen underviser i at skrive manuskripter til reklame og kortfilm.

På illustrationsholdet kan de unge prøve kræfter både med at skrive og illustrere børnelitteratur. Endemålet er at udgive en illustreret oplæsningsbog for de 5-10- årige.

Endelig er der mulighed for at blive inspireret af Danmarksmester i poetry slam, Peter Dyrborg, hvis hold skal skrive digte og kortprosa til mundtlig, rappende brug ved spoken word eller poetry slam.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.