Forfriskende fejlskud

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nibe Festival 2012. Ministry på Blå Scene. Foto: Henrik Bo

NIBE FESTIVAL

# # # # ¤ ¤

MINISTRY

NIBE:Denne anmelder havde ikke på forhånd noget indgående kendskab til det amerikanske heavy metal-band Ministry og må erkende, at jeg ikke efter lørdagens koncert på Nibe Festival er blevet glødende fan af bandet.

Musikken var egentlig ganske melodiøs af metal at være. Men bygget op som det var over ganske enkle og til bevidstløshed gentagne riffs, var det rent musikalsk en temmelig monoton affære.
Det var svært at skelne forsanger Al Juergensens vokale udgydelser i det massive lydtryk, men et diasshow på bagtæppet gav indtryk af ganske politiske tekster med sympati for alt fra marihuana til Occupy Wall Street-bevægelsen og en tydelig mangel på respekt for den hedengangne Bush-administration.
Alt i alt var det en performance med en vis brutal charme, som vandt ved at være forfriskende anderledes end, hvad vi ellers havde oplevet på fire dages festival.
Lad så være, at det i forhold til publikums smag viste sig at være et decideret fejlskud. Blå scene-teltet var mindre end halvt fyldt, da koncerten startede, og der var under 100 tilbage, da forestillingen sluttede fem kvarter senere.
Det skal siges til bandets ros, at det ikke lod sig mærke med den pauvre opbakning. Juergensen & Co. gav den fuld gas, og festivalledelsen lader forhåbentlig ikke denne kikser afskrække dem fra en anden god gang at udfordre publikum med oplevelser ud over det sædvanlige.

Lars Aare

lars.aare@nordjyske.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.