Forklaring mildner ikke cykelhold: Vi ses i retten

Cykelholdet Katusha er vraget til World Touren. Forklaringen fra UCI hjælper ikke, næste stop er retssalen.

Forklaring mildner ikke cykelhold: Vi ses i retten

Det kom som noget af et chok i den internationale cykelverden, at det russiske mandskab Katusha blev vraget, da der i sidste uge blev uddelt licenser til næste års løb i cykelsportens fineste selskab - World Touren.

For mens Bjarne Riis' Team Saxo-Tinkoff og andre hold i farezonen kunne åbne champagne og bestille flybilletter og hoteller i forbindelse med alle 2013's største cykelløb, blev der måbet i Rusland.

Det gør der stadig.

Efter ni dages undren meddeler holdet, at man nu har modtaget et dokument med grundene til, hvorfor Katusha er blevet vraget.

Men den internationale cykelunions (UCI) begrundelse dæmper hverken raseri eller hovedrysten på Katusha, der blandt andre har stjernen Joaquim Rodriguez på holdkortet.

Katusha mener, at alle de forhold, UCI begrunder fravalget af det russiske mandskab med, blev behandlet på et møde 22. november mellem Katusha og licenskommissionen.

Og holdet mener selv, at man til fulde lever op til UCI's krav, hvorfor holdet slår fast, at det som tidligere meldt ud trækker UCI i den internationale sportsdomstol (CAS).

Det meddeles på holdets hjemmeside.

- Efter at have modtaget det nævnte dokument bekræfter det russiske hold Katusha sin intention om at forsvare dets rettigheder på enhver tænkelig civiliseret måde for at få World Tour-licensen, hvilket inkluderer den allerede indgivne anke til CAS, lyder det.

Katusha sluttede 2012-sæsonen som det næstbedste hold i verden, og spanske Joaquim Rodriguez vandt UCI's individuelle World Tour-ranking i 2012.

UCI har tidligere fortalt, at beslutningen om at afvise Katushas ansøgning om en World Tour-licens for 2013 er truffet af en uafhængig kommission, der har taget højde for sportslige, etiske, administrative og økonomiske aspekter.

Afslaget betyder, at det russiske hold er afhængig af wildcards fra løbsarrangører for at få lov til at stille op i de største løb som Tour de France og klassikerløbene.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.