Aalborg

Forlig til to millioner

NORDJYSKE har fået indsigt i hidtil fortrolig aftale efter fejlbyggeri

Den ny Egholmfærge nåede kun at sejle nogle få ture, da det gik galt 9. september 2011. Eel af færgelejet kollapsede efter påsejling. Arkivfoto: Henrik Bo

Den ny Egholmfærge nåede kun at sejle nogle få ture, da det gik galt 9. september 2011. Eel af færgelejet kollapsede efter påsejling. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:To millioner kroner. Det er indholdet i et forlig mellem Aalborg Kommune og det havneingeniørfirma fra Lemvig, som skulle projektere og føre tilsyn med nye færgelejer til Egholm-overfarten.

Færgelejerne viste sig hurtigt ikke at være holdbare. Da den ny færge på en af sine første ture påsejlede fenderværket, knækkede det og kollapsede. Siden har færgen ikke været i drift.

I første omgang var der aftalt fortrolighed mellem parterne om forligssummen, men NORDJYSKE Medier har fået aktindsigt i aftalen mellem Aalborg Kommune og Havnecon Consulting ApS. Foruden de to millioner kroner skal havneingeniørfirmaet også af med 50.000 kr. til dækning af sagens omkostninger. Forligsaftalen rækker dog ikke den ombygning og forbedring af færgelejerne, som venter. Det løber op i mange flere millioner, og kommunen har også stadig en verserende tvist med entreprenørfirmaet Hoffmann A/S i sagen.

Forliget åbner for, at kommunen nu kan komme videre i sagen og få de fejlbehæftede færgelejer udbedret. Hvis alt går går efter planen kan den efterhånden ikke længere så ny Egholmfærge komme i drift til december.

Indtil da er det stadig den gamle Egholmfærge, som tager slæbet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden