Formel 1-ekspert: Banen i Malaysia passer Kevin godt

Banen i Kuala Lumpur har hurtige sving og lægger op flere overhalinger, siger Jens Winther Jr.

Med en andenplads i Melbourne fik Kevin Magnussen en fornem start på karrieren som Formel 1-kører.

Men Sepang-banen i Malaysia, hvor sæsonens andet løb bliver afviklet på søndag, passer formentlig ligeså godt til den unge danskers styrker.

Det mener TV2's Formel 1-ekspert Jens Winther Jr.

- Det er en meget mere traditionel racerbane end den i Melbourne, for det er en permanent bane, og det i sig selv gør en stor forskel. Den er på mange punkter rigtig god til Kevin, for han kan godt lide noget, der er hurtigt, og der er nogle rigtigt hurtige sving.

- Der er så også nogle langsomme, som han traditionelt ikke har brudt sig så meget om, men trods alt været god på, siger Jens Winther Jr.

- Konkurrencen er jo stort set den samme, så forandringen består i, at det er en permanent bane og ikke en interimistisk som Albert Park i Melbourne var.

Hvor løbet i Melbourne i vid udstrækning handlede om at køre fejlfrit, vil der i Kuala Lumpur blive større muligheder for overhalinger, mener eksperten.

- Det giver ikke i sig selv et bedre racerløb, men der er steder på banen, som vil være nemmere at have med at gøre for DRS-overhalingssystemet. Så der vil givetvis blive overhalet mere.

- Kvaliteterne, man skal bruge, er de samme som i Albert Park. I mine øjne er der ikke de store forandringer, lyder det fra Jens Winther Jr.

Sæsonens anden ud af i alt 19 Formel 1-løb bliver skudt i gang søndag klokken 10.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst