Motorsport

Formel 1-feltet holder igen ved sidste træning på våd bane

Den tredje og sidste træning gav ikke mange svar forud for kvalifikationen, der køres lørdag morgen dansk tid.

Lørdagens tredje træning var en våd omgang. Her er det Red Bulls Max Verstappen, der er i aktion. Foto: Scanpix/Paul Crock

Lørdagens tredje træning var en våd omgang. Her er det Red Bulls Max Verstappen, der er i aktion. Foto: Scanpix/Paul Crock

Efter en drivvåd formiddag i Melbourne testede Formel 1-kørerne lørdag eftermiddag lokal tid deres racere for tredje og sidste gang.

Regnen var stilnet af, da træningen blev skudt i gang klokken 14.00 lokal tid - klokken 04.00 dansk tid - men det var alligevel et påpasseligt Formel 1-felt, der rullede ud på den 5,3 kilometer lange bane i Albert Park.

Kevin Magnussens Haas-kollega, Romain Grosjean, var første mand overhovedet på banen. Han nåede dog end ikke at køre en omgang, før han var tilbage hos holdet i pitområdet.

Kørerne havde både gang i de blå regnvejrsdæk og de grønne, såkaldte intermediate-dæk, der også er velegnede i vådt føre.

Og de fleste tider, der blev sat, var længder fra de hurtigste tider ved fredagens træning, der blev afviklet i solskin på en brandvarm bane.

Der skulle gå mere end en halv time, før Kevin Magnussen satte sin første tid. Den lød på 1 minut og 36,807 sekunder, hvilket var 17.-hurtigste tid.

Romain Grosjean var godt et halvt sekund hurtigere på 15.-pladsen.

Generelt kunne de endelige placeringer efter træningen ikke bruges til meget, hvis man håbede på at blive klogere på holdenes styrke.

Svenske Marcus Ericsson (Sauber), der normalt holder til i den helt tunge af feltet, endte således med tredjehurtigste tid.

Og Sebastian Vettel (Ferrari), der satte træningens bedste tid, var over otte sekunder hurtigere end verdensmesteren Lewis Hamilton (Mercedes).

Den tyske Ferrari-kører satte sin tid, kort før træningen sluttede. På det tidspunkt var banen væsentligt mere tør og medgørlig.

Vejret i Melbourne er lørdag eftermiddag lokal tid generelt klaret op, og det forventes lige nu, at kvalifikationen kan blive afviklet i tørvejr.

Kvalifikationen skydes i gang lørdag morgen klokken syv dansk tid.

Selve grandprixet bliver kørt søndag klokken 07.10 dansk tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst