Formel 1-lyd mod limfjordsforbindelse

Over 50 aalborgensere var mandag mødt op foran byrådssalen før afstemningen om den tredje limfjordsforbindelse for at give deres besyv med.

Jeanette Frank
Jens Toft-Nielsen (til højre) var sammen med flere andre fra foreningen "Den Bedste Vej" mødt op foran byrådssalen for at fortælle om deres forslag til en fjerde limfjordsforbindelse. Foto: Claus Søndberg
Motorsport 12. september 2011 23:05

Flere biblioteksgængere spærrede i går eftermiddag øjnene højt op, da de kom ud fra Hovedbiblioteket i Medborgerhuset. Mens der var småt med mennesker og herskede ro og foredragelighed, da de gik ind på biblioteket, var det nemlig et noget andet scenarie, der mødte dem, da de kom ud i foyeren i Medborgerhuset igen. Her havde flere og flere aalborgensere op mod byrådsmødet klokken 15 valgt at tage opstilling for at give udtryk for deres holdning til den tredje limfjordsforbindelse. Nu med lyd Mens der på traditionel vis blev hængt skilte op og delt pjecer ud, havde en mindre gruppe fra Enhedslisten valgt at lade de fremmødte få hørelse for sagen. Med sig havde de medbragt en ghettoblaster og lyden af motorstøj fra - ja, et formel 1 racerløb - der rungede ud i hele hallen. - Men overdrivelse fremmer jo forståelsen, argumenterede Kristine Bjørubak Jørgensen fra Enhedslistens bestyrelse i Aalborg, og fortalte, at Enhedslisten grundlæggende er helt i mod en ny forbindelse, men hellere vil satse på kollektiv trafik. Alternativ østforbindelse Mens flere af de fremmødte havde taget stilling ud fra de tre forslag, VVM-redegørelsen er kommet med, var blandt andre foreningen "Den Bedste Vej" mødt op med et helt fjerde forslag. Via pjecer og kort fremlagde de deres bud på en billigere og etapeopdelt øst-løsning. En løsning, hvor første etape blandt andet omfatter en udvidelse af den bestående tunnel. Ikke med på mødet Inden byrådsmødet regnede Jens Toft-Nielsen med, at forslaget ville blive præsenteret på byrådsmødet af SF-gruppen, men så langt nåede det ikke. Ifølge Jens Toft-Nielsen har Vejdirektoratet dog bedt om yderligere oplysninger om forslaget fra "Den Bedste Vej" og lovet, at foreningen vil få et svar på forslaget i løbet af de næste dage. Herefter vil foreningen forsøge at rejse forslaget i folketingets trafikudvalg.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...