Formel 1: Mercedes skal forklare muligt dæksnyderi

Den internationale motorsportsunion vil have afklaret, om Mercedes har brudt Formel 1-reglerne med en dæktest.

Formel 1: Mercedes skal forklare muligt dæksnyderi

Mercedes skal afgive forklaring til en tribunal under den internationale motorsportsunion, FIA, efter at der er blevet rejst mistanke om en ulovlig dæktest.

Mercedes-teamet testede fra 15. til 17. maj dæk sammen med den italienske dækproducent Pirelli, og det kan være et brud på Formel 1-reglementet.

Testen, der fandt sted umiddelbart efter det spanske grand prix i Barcelona, kan have givet Mercedes en konkurrencefordel, og det er sandsynligvis det, der skal klarlægges af FIA's tribunal.

Red Bull-teamet klagede over dæktesten for godt en uge siden, da holdet blev klar over, hvad der var foregået.

- Der har fundet en tredagestest sted med en af de biler, der bruges nu, med de dæk, der skal benyttes i det næste grand prix, og lige meget hvad, man kalder det, så er det en test, sagde Red Bulls boss Chris Horner dengang.

Pirelli var samtidig ude at forsvare dæktesten med en forklaring om, at man forsøgte at udvikle de dæktyper, der skal køres med i næste sæson.

Ferrari har også udført en test sammen med Pirelli. Men det italienske Formel 1-hold slipper for videre tiltale, da man brugte en to år gammel udgave af holdets racerbil under testen, der fandt sted i april.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.