Formel 1: Rosberg er overrasket over suveræn sejr

Nico Rosberg vandt søndag grandprixet i Barcelona, og han var overrasket over afstanden til de andre teams.

Formel 1: Rosberg er overrasket over suveræn sejr Foto: POLFOTO/AP

Formel 1: Rosberg er overrasket over suveræn sejr Foto: POLFOTO/AP

De suveræne Mercedes-biler har i sæsonåbningen fået en smule konkurrence fra Sebastian Vettel i Ferrari, der vandt i Malaysia.

Søndag var det dog atter en gang Mercedes, som dominerede klart, da Nico Rosberg sejrede foran teamkammerat Lewis Hamilton i Barcelona - Rosbergs første sejr i sæsonen.

Tyskeren kørte i mål godt 17 sekunder foran Hamilton, mens der var hele 45 sekunder ned til landsmanden Sebastian Vettel på tredjepladsen. Og den store afstand overraskede vinderen.

- Jeg synes, det (afstanden, red.) var en overraskelse. Det var meget mere, end vi har set i de seneste løb. Det er et stort skridt i den rigtige retning, siger Nico Rosberg ifølge AFP efter sejren.

- Men det bekræftede og viste, at vi har en enestående bil i øjeblikket. Jeg synes, vi vandt udviklingskampen i denne weekend, så det var en vigtig indikation for resten af sæsonen for os, lyder det fra den tyske vinder.

Selvom Vettel var hele 45 sekunder langsommere end Rosberg, er han ikke enig i Mercedes-kørerens vurdering.

- Jeg mener ikke, det er realiteten. Generelt synes jeg, vi har en fin bil på alle baner i år, siger Vettel, men medgiver, at afstanden var lige vel markant.

- Vi håbede på at være lidt tættere på, men det er ikke ovre endnu.

Det næste Formel 1-grandprix køres i Monacos gader 24. maj.

Lewis Hamilton ligger fortsat nummer et i VM-stillingen med 111 point. Nico Rosberg er toer med 91 point, mens Sebastian Vettel er nærmeste udfordrer til Mercedes-folkene med 80 point.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.