Formodede El-Hussein-hjælpere accepterer fængsling

Kun én af fem sigtede i Omar El-Hussein-sagen vil torsdag kræve løsladelse. De øvrige accepterer fængsling.

Fire mænd, som er sigtet for at bistå Omar El-Hussein i forbindelse med angrebene i København i februar, har frivilligt accepteret at lade deres varetægtsfængsling forlænge.

Det er blevet oplyst i Københavns Byret torsdag formiddag, hvor det ellers var planen, at alle fem skulle møde i retten.

- De fire har skriftligt meddelt, at de frivilligt går med til at forlænge varetægtsfængslingen, fortæller sagens dommer, Peter Lind Larsen.

En femte mand bliver torsdag ved middagstid fremstillet i retten. Her skal dommeren tage stilling til, om også han skal blive bag tremmer.

Der er tale om en 25-årig mand, som sammen med en mand på 31 år blev fængslet i sagen den 20. marts. Fængslingerne kom godt en måned efter angrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade den 14. og 15 februar.

De to blev i den forbindelse sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg, fordi de angiveligt hjalp Omar El-Hussein med at bortskaffe den M95-riffel, som blev brugt ved angrebet på Krudttønden. Her blev Finn Nørgaard dræbt og adskillige politifolk såret.

De fire, som er gået med til at blive bag tremmer uden et retsmøde, tæller ud over den 31-årige blandt andet et familiemedlem til Omar El-Hussein. På grund af et navneforbud, som retten har nedlagt i sagen, er det ikke tilladt at komme nærmere ind på deres relation.

Familiemedlemmet, der som den tredje i sagen blev anholdt og fængslet den 27. februar, er sigtet for at have skaffet en kniv og en skudsikker vest til El-Hussein.

De to mænd, som blev anholdt allerede mandagen efter angrebene, er både sigtet for at skaffe sig af med M95'eren og for at levere to pistoler til Omar El-Hussein.

Våbnene formodes at være de, som han brugte ved synagogen, og som han var bevæbnet med, da han blev skudt og dræbt af politiet.

Disse to mænd har altså også frivilligt accepteret, at fængslingen af dem skal fortsætte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.