Udland

Formodet massakre: Islamisk Stat dræber over 300 yazidier

Hundredvis af personer fra yazidi-minoriteten meldes dræbt i Irak.

Den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat har angiveligt endnu engang udført en massakre på yazidi-minoriteten i Irak, melder irakiske og yazidiske kilder ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Det yazidiske fremskridtsparti siger, at ekstremisterne fredag dræbte flere end 300 yazidier i byen Tal Afar i nærheden af Mosul, hvor Islamisk Stat regerer.

Der er dog uenighed om antallet af dræbte. Den uafhængige irakiske menneskerettighedskommission melder om 70 omkomne.

Qulu Sanjiri, der er medlem af kommissionen, fortæller, at Islamisk Stat fortsat holder mindst 3000 yazidier i fangenskab. Han bad på et pressemøde lørdag de irakiske myndigheder gribe ind for at standse drabene på uskyldige mennesker.

Iraks vicepræsident, Osama al-Nujaifi, beskriver ifølge BBC rapporterne om de mange dræbte yazidier som "forfærdelige og barbariske".

Yazidierne er en ældgammel religiøs gruppe, som Islamisk Stat anser for at være vantro.

I løbet af det seneste år har der adskillige gange været beretninger om, at krigere fra Islamisk Stat har dræbt og voldtaget yazidier.

Der er desuden blevet fundet massegrave, som menes at indeholde afdøde yazidier.

I januar løslod Islamisk Stat omkring 200 yazidier tæt på Kirkuk. Gruppen bestod primært af ældre folk. Mange af dem havde skavanker eller var sårede, men det er ikke klart, hvorfor de blev sluppet fri.

Islamisk Stat, der har indtaget store områder i både Irak og Syrien, menes fortsat at have kontrol over mange yazidi-landsbyer, skriver BBC.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.