Formstærk dansk skiløber satser på top-20 ved VM

Selv om det kan lyde urealistisk, satser Christoffer Faarup på en placering i top-20 ved VM i alpin skiløb.

Christoffer Faarup tankede selvtillid inden VM med en sejr i Norge.

Christoffer Faarup tankede selvtillid inden VM med en sejr i Norge.

ÅRE:Skiløberen Christoffer Faarup satser på at opnå en placering i top-20, når han de kommende seks dage skal i aktion i tre discipliner ved VM i alpin skiløb i svenske Åre.

Den 26-årige Faarup skal onsdag i ilden i Super-G. Lørdag gælder det styrtløb, inden han mandag deltager i den kombinerede konkurrence, som består af styrtløb og slalom.

- I 2017 i St. Moritz kørte jeg et virkelig godt VM. Jeg blev nummer 27, 30 og 26 i de tre konkurrencer, jeg deltog i. I Åre håber jeg på en placering i top-20 i en af de tre discipliner, jeg stiller op i.

- Måske lyder det urealistisk, men det er ikke desto mindre mit mål, lyder det fra Christoffer Faarup i en pressemeddelelse.

Efter en begyndelse på sæsonen, der både har budt på op- og nedture, fik han en anderledes optakt til VM end ellers planlagt.

Faarup droppede at deltage i World Cuppen i Garmisch-Partenkirchen og rejste i stedet til Frankrig, hvor det blev til en niendeplads i et Europa Cup-styrtløb i Chamonix.

Det var karrierens hidtil bedste resultat i et Europa Cup-styrtløb.

Derefter tog faarup til Hafjell tæt på bopælen i Norge, hvor der var konkurrencer i styrtløb og Super-G.

- Jeg kender hver eneste knold på bakken, så jeg måtte simpelthen være med. Selv om jeg kørte på lånte ski, lykkedes det mig at vinde lørdagens konkurrence i Super-G, siger Faarup og fortsætter:

- Det var en dejlig følelse endelig at vinde en international konkurrence – og så på min hjemmebane. Nu glæder jeg mig til VM. At jeg droppede World Cup i Garmisch og i stedet fik succes i Europa Cup samt en sejr har styrket min selvtillid.

Mændenes Super-G begynder onsdag klokken 12.30.

/ritzau/