Formstærk Federer holder pause efter tredje trofæ i 2017

Roger Federer har været meget overbevisende i årets første tre måneder. Nu holder han lang pause.

Ritzau
2017 Miami Open - Day 14 Foto: Scanpix/Julian Finney
3. april 2017 04:09 - Opdateret 3. april 2017 04:09

Den schweiziske tennisspiller Roger Federer lægger tennisketsjeren til side de kommende måneder for at spare kræfter til en travl sommer.

Den mest vindende, mandlige spiller gennem tiderne går til pausen efter en start på året, hvor noget nær alt har flasket sig for ham.

Søndag vandt han Miami Open efter en sejr over sin evige rival Rafael Nadal. Det er tredje gang i år, at schweizeren besejrer spanske Nadal.

Første gang de mødtes i 2017 var ved en forrygende finale ved Australian Open, hvor Federer slog Nadal i fem sæt.

For to uger siden mødtes de to ved Indian Wells i Californien. Her vandt Federer i to sæt og vandt senere turneringen.

Nu venter der en lang pause fra de mange turneringer. Han forventer selv, at French Open i slutningen af maj bliver den næste.

- Jeg er ikke 24 år mere, så jeg vil formentlig ikke spille andre grusturneringer end French Open. Min krop har brug for at restituere, siger Federer.

- Jeg vil gerne forblive rask og nyde det. For når jeg er rask og føler mig oven på, så kan jeg spille god tennis. Hvis jeg ikke føler sådan, så er der ingen chance for, at jeg vil stå i finaler og spille mod Rafa (Rafael Nadal, red.).

Federer har stillet op til fire ATP-turneringer i år. Kun ved en turnering i Dubai er han ikke endt som vinder. I Dubai tabte han overraskende allerede i 2. runde til nummer 116 i verden, Evgeny Donskoy.

På den seneste verdensrangliste er Roger Federer rykket op som nummer fire i verden. Han faldt en overgang tilbage som nummer 17 på listen, da en skade holdt ham fra tennisbanen i et halvt år i 2016.

Verdensranglisten føres af Andy Murray, der forfølges af Novak Djokovic og Stanislas Wawrinka på de efterfølgende pladser.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...