Formsvag hollænder skal køre i Schleck-brødres hjulspor

I Schleck-brødrenes fravær hænger Treks klassementhåb på Bauke Mollema. Men hollænderen leder efter topformen.

Andy Schleck har stoppet karrieren. Fränk Schleck har meldt afbud med knæproblemer. Dermed er den luxembourgske cykelfamilie for første gang i 10 år ikke repræsenteret i Tour de France, når årets udgave af løbet begynder lørdag.

Selv om Schleck-brødrene i de sidste år har leveret skuffende resultater, er der alligevel noget at leve op til for Treks nye klassementhåb, Bauke Mollema.

Den tidligere Belkin-rytter har tidligere i karrieren leveret slutplaceringer som nummer seks og ti i Touren, men efter lovende takter i de første løb har Mollema haft et tungt første halvår på sit nye hold.

Senest blev han kørt helt bag af dansen i Criterium du Dauphiné.

- Dauphiné var hård for mig. Jeg har kæmpet med problemer med ryggen, men vi har arbejdet hårdt for at få den i orden, og jeg skulle være okay nu, siger Bauke Mollema.

Han kommer ikke til at mangle opbakning fra publikum på de første Tour-etaper, som bliver afviklet i hans hjemland, Holland.

Men det er et åbent spørgsmål, om formen rækker til at leve op til holdets målsætning om en plads i top-ti - i bedste fald top-fem.

- Jeg ved ikke, om en top-fem-placering er mulig. Der er en stor gruppe ryttere, der alle kan slutte i toppen af klassementet. Hvis alt går vel, er jeg én af dem. Men det bliver en hård kamp, siger han.

En af hans støtter i løbet bliver veteranen Fabian Cancellara. For ham bliver det en anderledes opgave, efter at han i en årrække har kørt på hold med Schleck-brødrene.

- Jeg har kørt mange Tours med dem, og vi har haft gode oplevelser sammen. Nu skriver vi et nyt kapitel. Bauke er ikke Andy Schleck, men i mine øjne har han gode muligheder for at køre i top-fem, siger Cancellara.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst