Hadsund

Fornemt afkast ved ro-VM

Gode resultater i Rotterdam

Fire raske unge VM-deltagere fra Hadsund Roklub, fra venstre: Mikkel Knudsen, Liane Vestergaard, Astrid Filtenborg, Ninna Pedersen. Privatfoto

Fire raske unge VM-deltagere fra Hadsund Roklub, fra venstre: Mikkel Knudsen, Liane Vestergaard, Astrid Filtenborg, Ninna Pedersen. Privatfoto

HADSUND:Hadsund Roklub er så ubetinget et af Mariagerfjord Kommunes flagskibe, når det handler om elitesport.

Det blev der påny sat en tyk streg under ved sensommerens VM-stævne på de nyanlagte robaner i Rotterdam.

Hos seniorerne blev der kun roet i de ikke-olympiske bådtyper, og her opnåede Hadsunds Jens Noll Nielsen en nydelig femteplads sammen med sine holdkammerater i den danske letvægtsdobbeltfirer.

I juniorklasserne deltog Hadsund med hele fire roere.

Mikkel Knudsen havde plads i den danske dobbeltfirer, som var oppe imod hele 24 andre både. Den danske båd var på forhånd ikke levnet mange chancer for at ro sig i A-finalen, men det så Mikkel Knudsen og holdkammeraterne stort på, og med en tredjeplads i semifinalen kom finalebilletten i hus.

I finalen var en af roerne desværre så uheldig at tabe en åre i det hårde vejr. Derfor blev det "kun" til en sjetteplads, men at blive nr. seks ud af 25 deltagende nationer er nu heller ikke så ringe endda.

I pigernes dobbeltfirer deltog Liane Vestergaard på den danske båd. Holdet har tidligere på sæsonen vundet NM samt opnået en femteplads ved EM i Litauen, og de fine takter blev delvist fulgt op ved VM. I sidste ende blev det til en samlet placering som nr. 10.

I pigernes firer uden styrmand var Hadsund Roklub repræsenteret af Astrid Filtenborg og Ninna Pedersen - med Hadsund-træner Jens Toft Christiansen på sidelinien. Kun marginaler skilte den danske firer fra at kvalificere sig til A-finalen, men i B-finalen var krudtet brugt op, og de fire danske piger endte på en samlet slutplacering som nr. 12.

Sammenfattende understreger resultaterne, at Hadsund Roklub, når det handler om talentudvikling, befinder sig på et meget højt niveau. Ikke mindst takket være støtten fra Mariagerfjord Kommunes talentudviklingspulje, fremhæver formand Anders Toft.

- Uden den økonomiske støtte herfra ville det ikke have været muligt at få så mange lokale roere helt til tops i konkurrence med verdens allerbedste roere. Lad os derfor inderligt håbe, at støtten fortsætter de kommende sæsoner, så vi sammen kan profilere vores lokalområde til alles bedste, lyder det fra Anders Toft.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.