Fornyelse på Asaa Havn

42 år gammel bro i lystbådehavnen skiftes ud

Havnen får et nyt udseende. Foto: Langballe Betonflydebroer
Aså 1. juli 2016 05:30

ASAA: En modernisering af Asaa Havn kan snart skydes i gang. Asaa Havn søger nu kommunegaranti til et lån til udskiftning af en bro i lystbådehavnen.

Der skal anskaffes en ny midterbro, der skal afløse den gamle bro.

- Den gamle bro, der er 100 meter lang, har holdt i 42 år, og er repareret adskillige gange og nu er den absolut moden for udskiftning. Den er simpelthen urentabel at reparere, påpeger formand for Asaa Havn, Knud Erik Sørensen.

Den ny flydebro bliver på 60 meter, og giver plads til 32 både. Sammen med nordbroen og pladserne i midterbassinet vil der være tilstrækkelig kapacitet et godt stykke tid fremover.

Der er tale om et projekt til 606.000 kr., men havnen har selv 206.000 kr., så der kun skal optages et lån på 400.000 kr. Broen finansieres ved at forhøje bådpladslejen fra 2017. Prisen har været holdt i ro siden 2014.

- Det er meget vigtigt for havnens udvikling, at vi får sat dette projekt i gang. Vi regner med, at det skal i gang i september, så broen kan stå klar til sæson 2017, lyder det fra Knud Erik Sørensen. Der er indhentet tilbud fra Langballe Betonflydebro. Firmaet giver 30 års garanti, og lover, at broen kan holde i mindst 60 år.esb

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...