Fornyet håb om vejudvidelse

Ny åbning for udvidet vej mellem Ålbæk og Skagen efter møde med transportminister

Der er fornyet håb om en udvidelse af vejen mellem Skagen og Ålbæk. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Skagen 13. juli 2016 14:01 - Opdateret 13. juli 2016 17:55

SKAGEN: Her midt i sommerferien, hvor tusindvis af turister øger presset på den smalle tilkørselsvej til Skagen endnu mere end til hverdag, har transportminister Hans Christian Schmidt tilkendegivet forståelse for, at en udvidelse af den 17 kilometer lange strækning er nødvendig.

Transportministerens anerkendelse af problemet kom på et møde med Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen onsdag formiddag i Frederikshavn.

Transportministeren udtrykte ros for den vilje og vækst som Frederikshavn Kommune har - med blandt andet to store havneudvidelser undervejs.

Han anerkender også, at det kan være nødvendigt at udvide den gamle ensporede hovedvej 40, for at kunne fastholde den positive udvikling i området.

Ministeren lyttede

Borgmester Birgit S. Hansen er positiv efter mødet, hvor hun igen fremførte erhvervslivets argumenter for vigtigheden af en vejudvidelse.

- Vi havde et godt møde, og jeg oplevede et transportministeren lyttede til og forstod alvoren i situationen. Både for erhvervslivet, der fortæller at den dårlige infrastruktur koster dem penge hver dag. Og for Skagen som bysamfund, fordi vejen jo også fungerer som redningsvej. Nu er døren åbnet og med Hans Christian Schmidts forståelse for, at staten kan spille en rolle i vores vækstmuligheder, så er vi kommet et vigtigt skridt videre i kampen. Der blev ikke uddelt et pengebeløb eller fastsat en tidsplan, men der blev lyttet og transportministeren udtrykte forståelse for, at det præcis kan være vores vej, som kan være en forholdsvis lille investering, der kan gøre en stor forskel for Frederikshavn Kommune, siger Birgit S. Hansen.

Om vejen og Skagen

Den nuværende vej mellem Aalbæk og Skagen er bygget i halvtredserne til en anderledes dimensioneret trafik.

Hver dag i sommerperioden kører der for eksempel over 12.000 bilister på vejen. Skagen har over 50.000 indbyggere om sommeren og bruger vejen som redningsvej til sygehuset, der ligger 60 kilometer væk. Skagen har desuden Danmarks største fiskerihavn, hvor 25 procent af al dansk fisk landes, Danmarks største nybygningsværft, Karstensens Skibsværft, der er afhængig af at kunne få leveret materialer og underleverandører til Skagen og Danmarks største sildefabrik, Skagerak Pelagic.

Samtidig er Skagen Havn også Sveriges største fiskerihavn, hvor 40 procent af al svensk fisk landes.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...