forret Spansk gazpacho med kammuslinger og jomfruhummerhaler på rosmarinspyd samt parmesankræmmerhus med krydderurtesalat

Foto: Jens Morten

Foto: Jens Morten

Gazpacho 900 g modne spanske tomater uden kerner, flåede, i terninger 1 agurk, skrællet, skåret i terninger 1 rød peberfrugt uden kerner, i terninger 1 rødløg i terninger 2 fed hvidløg, pressede 5 spsk. olivenolie Ca. 3 1/2 dl koldt vand 3 skriver daggammelt brød uden skorpe, skåret i grove stykker 2 spsk. sherryeddike 1 knsp. sukker Salt og friskkværnet sort peber Finthakkede terninger af rødløg og agurk til pynt Hæld tomater, agurk, peberfrugt, løg og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie. Tilsæt halvdelen af vandet og til sidst brødet. Blend ingredienserne, til suppen er tyk og jævn. Hæld suppen i en stor skål. Rør resten af vandet i, samt eddike, sukker, salt og peber. Stil suppen i køleskab i mindst 3 timer før servering. Spyd 4 stk. rosmaringrene 12 jomfruhummerhaler 1 dl olivenolie Lidt hakket hvidløg Salt og peber Jomfruhummerhalerne steges let på panden med olivenolie og hvidløg samt salt og peber. Derefter sættes de på rosmaringrenen. Kræmmerhus af parmesanost 100 g Grana Pedano (parmesanost) Parmesanosten rives på et rivejern, og osten fordeles i 4 cirkler på bagepapir i et jævnt lag. Osten bages i forvarmet ovn ved 150 grader, til osten er gylden. Når ostecirklerne har afkølet i 3 min. formes de som kræmmerhuse Krydderostesalat 1 håndfuld krydderurter såsom persille, dild, kørvel 4 blade friscé salat En smule olivenolie Saft fra en 1/2 citon Salt og peber 4 stk. kammuslinger Krydderurterne og salaten plukkes i små stykker og marineres i olivenolien, lidt citron, salt og peber. Kammuslingerne steges i olivenolie og krydres med salt og peber.