Sæby

Forretningen for krøllede idéer

Frigga Fantasy er vokset lige ud af Pernilles egen fantasi

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Frigga Fantasy præsenterer også smart tøj - der er håndplukket. Privatfoto.

SÆBY:Hverdagen skal være sjov, underholdende, uberegnelig og spontan. Og så skal det hele helst være ret hyggeligt.

Dét er Pernille Frigga Kragkærs motto - et motto hun bringer med ind i sin ny butik ”Frigga”, der åbner i morgen den 1. oktober. Indehaveren hedder Pernille Frigga Kragkær, og hun har hidtil drevet forretningen hjemme fra privaten. Dengang var den alene netbaseret. Siden har Pernille brugt sommeren på en sommerbutik på Sæby Havn, og nu har hun besluttet sig for at gå all-in og flytte ind i en fysisk butik på fuld tid i Vestergade 14.

- Når vi åbner er det selvfølgelig en nyhed, men vi har faktisk fem års fødselsdag den dag.

- Jeg er meget spontan, og får jeg lyst til noget, så skal det sættes i gang med det samme. Ja, ofte inden for få timer, ellers sker det aldrig. Sådan opstod idéen med sommerbutikken - og også Frigga-butikken her i Vestergade. Og vupti, nu er det en realitet. Her er plads til mit kontor, smykkeværksted, hyggehjørne og webshop. Og her kan jeg sidde og arbejde - både når jeg designer strik, strikker, og når jeg arbejder med mine smykker. Samtidig er der hyggeligt med sofaer og puder, og børnene kan blot komme med og sidde her og lege, mens jeg passer butikken, fortæller Pernille Frigga Kragkær.

Hun har også planer om at holde inspirationskurser i strik og teknikker, samt kreative hyggearrangementer for børn og voksne.

Ud over sit lækre minkgarn - kan man også købe færdige smykker hos hende. Og så alt, hvad man i øvrigt har brug for, for at kunne strikke og montere sine strikkearbejder.

- Og så sælger jeg tøj, der er rigtigt smart. Når jeg ser det, køber jeg det hjem. Jeg går ikke efter mærket, men efter at tøjet er sjovt - og det gælder tøj til både unge og voksne kvinder.

Hun elsker i det hele taget at lave kreative ting hele tiden - også med døtrene Lianna på ti og Malina på syv år.

- Hver dag aftaler vi, hvad vi skal lav sammen, når de kommer hjem. Vi nyder f.eks. at gå ud i naturen, samle grankogler og dekorere dem i alle mulige farver. Plukke blomster og tage dem med hjem og tegne efter dem eller samle strandskaller og skabe noget af dem. I øjeblikket er det hotteste hjemme hos os, at pigerne væver på deres rigtige børnevæve. De har travlt med at væve halstørklæder inden det bliver vinter, siger Pernille Frigga Kragkær.

Hun har planer om at invitere til en masse arrangementer i løbet af efteråret og vinteren.

Det kan blive noget med strikkefolk, kunstnere, journalister, der kan fortælle og inspirere. Også en række børnearrangementer og helt sikkert julehygge, afslører hun.

Men 1. oktober byder hun indenfor til reception - et lille glas - og et kig rundt i forretningen kl. 14-17.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst