Miljø

Forsamlingshus har styr på støjen

Støjhegn og ventilationsanlæg gør op mod naboklager

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

I dag er der højt til loftet i forsamlingshuset - også støjniveau-mæssigt.

AALBORG:Det er ikke særlig fedt at stable en fest på benene for efter første hurraråb at få naboklager over støjniveauet.

Det ved man godt i Nørholm, hvor forsamlingshuset gennem de seneste år har arbejdet på at spærre lyden inde, så selv de mest højtråbende selskaber kan trives side om side med forsamlingshuset naboer.

Et af redskaberne til at nå i støjmål har været et støjhegn.

Med støtte fra Real Dania-fonden er der etableret et grønt støjhegn på af forsamlingshuset sider, og det har været en bragende succes.

- Siden etableringen har vi nemlig kun oplevet en enkelt aften med klager, hvor et hold unge gæster havde glemt at døre og vinduer skal holdes lukkede, siger Torben Rank, der er forsamlingshus-formand i Nørholm.

Siden har forsamlingshuset desuden investeret i et avanceret ventilationsanlæg, der sikrer, at der altid er en passende temperatur indendørs uanset heden på dansegulvet og uden man på noget tidspunkt behøver at åbne døre og vinduer for at ventilere.

- Det er vigtigt for os, at der i festligt lag er højt til loftet uden at det koster i forhold til nabo-irritation, siger Torben Rank.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst