annoncørbetalt indhold

En aften, der præger dit barn resten af livet

Valget af ungdomsuddannelse er et af de vigtigste livsvalg, fordi der lægges så mange grundsten i ungdomsårene. Ved at besøge dit lokale gymnasium kan du få en god fornemmelse af både fagligheden og miljøet.

- Når man skal vælge ungdomsuddannelse, handler det ikke kun om adgangskrav, valgfag og fremtidsprognoser for arbejdsmarkedet. Det handler mest af alt om unge mennesker, der skal finde et godt sted at være i de år, hvor de udvikler sig allermest og lægger grundstenene til deres voksenliv. Her er det i mine øjne vigtigst, at man føler sig hjemme på sin skole, og at man trives godt, siger Søren Hindsholm, rektor på Nørresundby Gymnasium.

Han råder forældre og unge, der skal vælge ungdomsuddannelse, til at besøge det gymnasium eller den skole, de overvejer at gå på. De fire Aalborg-gymnasier (Hasseris, Nørresundby og Aalborghus Gymnasium samt Aalborg Katedralskole) holder alle åbent hus i januar.

Brug hjertet og hjernen

Her er det muligt at få en grundig introduktion til skolernes værdigrundlag, møde rektor og lærere og ikke mindst indsnuse stemningen.

- At besøge skolen kan ikke sammenlignes med research hjemme ved computeren. Vi prøver at lægge så meget relevant information som muligt på vores hjemmesider, og der er selvfølgelig mange gode råd at hente ved at spørge sig frem, men der er ikke noget, der på samme måde giver en mavefornemmelse af stedet som at se lærere og rektor i øjnene, se lokalerne og fornemme, hvordan de andre elever på skolen arbejder i hverdagen, siger Ole Droob, rektor på Hasseris Gymnasium, og fortsætter:

- Det er en beslutning, der skal træffes med både hjernen og hjertet. Mit råd vil klart være, at man prioriterer åben hus-arrangementerne på gymnasier og andre ungdomsuddannelser. Og som STX-rektor synes jeg selvfølgelig, at det almene gymnasium kan noget særligt. Det gælder både i forhold til rummelighed og fællesskaber, bred faglighed, trivsel og læringsmiljø.

En beslutning for livet

STX, det almene gymnasium, er adgangsgivende til 334 videregående uddannelser inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. Det skyldes fagbredden. Alle elever gennemgår nemlig den samme kerne af fag: dansk, engelsk, samfundsfag, historie, matematik, oldtidskundskab og religion samt et kreativt fag som fx billedkunst, musik eller drama. Ud fra det fælles faglige afsæt kan eleverne siden dyrke deres egne interesser med højniveaufag og valgfag.

Det giver mulighed for at specialisere sig inden for meget forskellige områder som fx sprog, naturvidenskab og endda idræt, der som noget helt unikt også udgør et obligatorisk fag på STX-uddannelsen.

Kombinationen af en solid, menneskelig dannelse og en faglig bredde giver mulighed for frit valg på rigtig mange hylder efter studentereksamen og giver de unge en god ballast til den fremtid, de går i møde.

Trivsel og faglighed hænger sammen

Børne- og Undervisningsministeriet har undersøgt trivslen på landets ungdomsuddannelser, og STX ligger højest på alle fem undersøgte punkter: Faglig individuel trivsel, social trivsel, læringsmiljø, pres/bekymringer og mobning.

særligt på ungdomsuddannelserne hænger den sociale trivsel faktisk tæt sammen med den faglige trivsel. Det viser en nylig undersøgelse fra EVA, Danmarks Evalueringsinstitut. Det er vigtigt for den unge, at ungdomslivet hænger sammen, og her er der en meget tæt sammenhæng mellem at lykkes fagligt og socialt.

Eleverne på de fire Aalborg-gymnasier – Aalborg Katedralskole, Aalborghus Gymnasium, Hasseris Gymnasium og Nørresundby Gymnasium – leverede i 2018 til sammen et gennemsnit på 7,6 karakterpoint ved studentereksamen, og det er med til at sikre eleverne et solidt, fagligt fundament for et godt ungdomsliv.

Her kan du besøge gymnasierne i Aalborg:

Nørresundby Gymnasium & HF - 13. januar kl. 19.30 og 18. januar kl. 13

Hasseris Gymnasium og IB - 14. januar kl. 19 og 18. januar kl. 11

Aalborg Katedralskole (+hf) - 15. januar kl. 19.30

Aalborghus Gymnasium (+hf) - 16. januar kl. 19

Se mere på stxaalborg.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.