KV21

En ny slags vælgermøder kommer til Blokhus

Nordjyske gør op med de klassiske vælgermøder op til kommunal- og regionalvalget den 16. november. De første to er afholdt, og det næste på programmet er Jammerbugt Kommune

Digital debatredaktør Johannes Jacobsen og konceptchef Tom Bue vender tingene på hovedet med De Omvendte Vælgermøder. Foto: Martel Andersen

Digital debatredaktør Johannes Jacobsen og konceptchef Tom Bue vender tingene på hovedet med De Omvendte Vælgermøder. Foto: Martel Andersen

Mandag den 25. oktober følger det næste i rækken af Nordjyskes vælgermøder. Denne gang er turen kommet til Jammerbugt Kommune. Vælgermødet vil finde sted i Kalstrup Livsstilshus lige midt i Blokhus. Vælgermødet går i gang klokken 13:00 og vil vare knap 45 minutter. Livsstilshuset er naturligvis åbent, mens vælgermødet er i gang, så interesserede skal være mere end velkomne til at lægge vejen forbi.

Hvad skal Jammerbugt Kommune være i fremtiden? Hvor meget skal turismen, naturen og den grønne omstilling fylde? Det spørger vi både vælgere og byrådskandidater om.

Vælgermøder har en tendens til at følge en klassisk model. Det vil Nordjyske lave om på. Med De Omvendte Vælgermøder bliver tingene vendt på hovedet, så vælgerne kommer i fokus.

- Det er vælgere, der er hovedgæsterne i et talkshow, hvor publikum består af politikerne. Det er altså ikke bare vælgerne, der skal blive klogere på politikerne, men også politikerne, der skal blive klogere på vælgerne, fortæller en af arrangørerne, konceptchef i Det Nordjyske Mediehus, Tom Bue.

- Ambitionen er at skabe et rum, hvor alle bliver klogere gennem dialog. Et moderne, digitalt forsamlingshus.

Vælgermøderne bliver desuden afholdt i miljøer, der afspejler nogle af de temaer, der med garanti kommer på bordet.

Der bliver plads til en let og underholdende tone, men stadig med bid. Hovedværten bliver Nordjyskes digitale debatredaktør, Johannes Jacobsen.

- Vi siger lidt frækt, at politikerne for en gangs skyld skal lytte. Vi håber, at dét udgangspunkt vil bringe en nærværende og ærlig debat med sig, siger Johannes Jacobsen.

Der bliver afholdt et vælgermøde i hver af de 11 nordjyske kommuner foruden vælgermødet i forbindelse med regionsvalget.

De Omvendte Vælgermøder

Der var stor talelyst, da Det Nordjyske Mediehus tirsdag 12. oktober sendte det første af en række vælgermøder i forbindelse med kommunal- og regionalvalget. Det fandt sted klokken 13 på færgen Ane Læsø, der lægger til i Vesterø Havn på Læsø. Vælgermødet blev livestreamet lige her på Nordjyske.dk.

Onsdag 13. oktober sendte Nordjyske Det Omvendte Vælgermøde i forbindelse med valget til regionsrådet. Her blev især det nordjyske sundhedsvæsen blev debatteret. Derfor blev vælgermødet også afholdt på Professionshøjskolen UCN's sundhedsfaglige campus i Aalborg Øst.

Her kaprede Nordjyske de studerendes frokostpause, da to vælgere gik på scenen foran en bred vifte af kandidater til regionsrådet. Du kan se med i videoen her.

Har du spørgsmål, så send os en mail på valg@dnmh.dk.

De Omvendte Vælgermøder

De Omvendte Vælgermøder finder sted i løbet af oktober og november. Møderne bliver livestreamet, men optages samtidig, så der efterfølgende kan bringes højdepunkter.

Datoer for De Omvendte Vælgermøder:

Læsø Kommune: 12. oktober

Region Nordjylland: 13. oktober

Jammerbugt Kommune: 25. oktober

Mariagerfjord Kommune: 26. oktober

Morsø Kommune: 27. oktober

Brønderslev Kommune: 28. oktober

Aalborg Kommune: 2. november

Vesthimmerlands Kommune: 3. november

Frederikshavn Kommune: 4. november

Thisted Kommune: 9. november

Rebild Kommune: 10. november

Hjørring Kommune: 11. november

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.