Rideklub løber ingen risiko

En hest med feber har fået Sydthy Rideklub til at lukke stalden for udefrakommende

Lone Lærke Krog
Efter et alvorligt udbrud af hesteherpes i Holstebro Sportsrideklub i sidste uge er opmærksomheden skærpet i Sydthy Rideklub. Arkivfoto
Fritid 15. maj 2019 12:28 - Opdateret 15. maj 2019 12:34

Sidste uge var der et alvorligt udbrud af hesteherpes i Holstebro Sportsrideklub, hvor flere heste måtte aflives.

Derfor besluttede berider Martin Korsbæk fra Sydthy Rideklub i samråd med dyrlægen, at klubben skulle sættes i selvvalgt karantæne, efter at der tirsdag morgen var konstateret feber hos en hest.

Lone Lærke Krog
- Det er egentlig ganske harmløst. Jeg tilkalder dyrlægen, fordi en hest har kolik. Det viser sig, at den har en lille smule feber, og så beslutter vi at tage nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, siger Martin Korsbæk, der understreger, at alle opstaldede heste i Sydthy Rideklub i dag er feberfri. Arkivfoto

- Det er egentlig ganske harmløst. Jeg tilkaldte dyrlægen til en hest med kolik, og da det så viste sig, at den havde en lille smule feber, besluttede vi at iværksætte nogle sikkerhedsmæssige foranstaltninger, siger Martin Korsbæk.

56 heste er opstaldet hos rideklubben i Hurup - både private og rideskoleheste.

Sikkerhedsforanstaltningerne betyder, at ingen heste må deltage i stævner, og der må heller ikke komme heste udefra ind i stalden.

Sydthy Rideklubs opslag på Facebook

Martin Korsbæk understreger, at der ikke er grund til bekymring.

Alle opstaldede heste har fået målt temperatur onsdag, og der er ingen, der har feber - heller ikke den kolikramte hest.

- Jeg vil slå meget kraftigt fast, at der ikke er nogen heste, der har tegn på sygdom overhovedet, siger Martin Korsbæk.

Nu afventer klubben, at der kommer svar på de prøver, der er udtaget tirsdag. De ventes torsdag eller fredag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...