Forsikring skal hjælpe arbejdsløse boligejere

Den nye realkreditforsikring er en lønsikring - men kun for boligejere

En lønsikring rettet mod realkreditkunder er blevet lanceret.Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

En lønsikring rettet mod realkreditkunder er blevet lanceret.Foto: Scanpix Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:Det franske forsikringsselskab Axa tilbyder nu danske boligejere en lønsikring på linje med den, som over 150.000 danskere allerede har tegnet i et livsforsikringsselskab gennem deres fagforening, og som udløser et økonomisk tillæg oven i understøttelsen i tilfælde af arbejdsløshed.

Den nye forsikringsordning - Realkreditforsikring kaldet - ligner de etablerede lønsikringsordninger, som lønmodtagerne tilbydes allerede i dag.

- Men i modsætning til den traditionelle form for lønsikring på det danske arbejdsmarked, der har medlemskabet af en fagforening som udgangspunkt, så kan Axas forsikringsordning kun tegnes af personer med realkreditlån, fortæller Morten Jeppesen fra selskabet Marsh & McLennan Agency i Virum, der er Axas danske salgsagent.

Boligejere mindre truet

- Boligejere er i gennemsnit mindre arbejdsløshedstruede end befolkningen som helhed, og derfor kan vi tilbyde lavere priser end den traditionelle lønsikring, siger Morten Jeppesen.

Derudover kan Realkreditforsikring ifølge Morten Jeppesen forsikre folk mod arbejdsløshed op til en højere alder end den allerede eksisterende lønsikring og dække indbetaling af restgælden på realkreditgælden i tilfælde af sygdom eller død.

Der er 1,2 millioner realkreditkunder i Danmark.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.