Forsikringskunder takker nej til bilreparation i Polen

Codan dropper udskældt pilotprojekt med reparationer i Polen på grund af manglende opbakning fra kunderne.

Din selvrisiko bliver op til 4500 kroner lavere, hvis du siger ja til, at din bil bliver repareret i Polen.

Sådan har tilbuddet fra forsikringsselskabet Codan lydt til kunderne i et pilotprojekt, men det bliver nu droppet få uger efter, at det blev præsenteret.

- Vi startede pilotprojektet, fordi vi gerne ville tilbyde vores kunder nogle fordele - primært en økonomisk besparelse - mod at få repareret deres bil i udlandet, fortæller privatdirektør Niels Mortensen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Nu må vi konstatere, at der ikke har været den opbakning fra markedet, som vi havde forventet. Derfor tager vi nu konsekvensen og tilbyder ikke længere kunderne denne mulighed.

Codans tiltag har mødt modstand fra den danske værkstedsbranche, som har kritiseret det for at koste danske arbejdspladser.

Derfor bliver tilbagetoget også modtaget med tilfredshed.

- Det er en klog beslutning set i et samfundsmæssigt perspektiv, siger administrerende direktør Jens Brendstrup fra Autobranchen Danmark i en pressemeddelelse.

- Det er en uhyre vigtig begivenhed for autobranchen, der vil have betydning for bibeholdelse af både danske arbejdspladser, kvalitet og sikkerhed, tilføjer han.

Det er dog ikke bekymringer over sikkerhed eller danske arbejdspladser, der har fået Codan til at ændre kurs, understreger Niels Mortensen.

- Initiativet ville have omfattet maksimalt 300 biler årligt. Det svarer til et tab af cirka 4-5 arbejdspladser netto.

- Med hensyn til bekymringer om kvalitet og sikkerhed er det danskejede værksted i Polen certificeret efter Eurogarant-standarden, som er en europæisk standard, og i øvrigt auditeret af FDM, påpeger han og konkluderer:

- Så vi har kunnet stå på mål for løsningen. Men vi må også konstatere, at kunderne ikke har taget imod initiativet som forventet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.