Forsikringsmedarbejdere kan glæde sig til højere løn

Onsdag aften er en ny tre-årig overenskomst for 8500 ansatte i forsikringsbranchen faldet på plads.

Endnu en overenskomst på det danske arbejdsmarked er nu faldet på plads. Den rummer både lønstigninger, udvidet forældreorlov og ret til at passe alvorligt syge i familien.

Det oplyser Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening (DLF), der glæder sig over den nye aftale.

- Med den nye aftale har vi sikret vores medlemmer en højere lønstigning end i den nuværende overenskomst, siger organisationens konstituerede landsformand, Lone Clausen, i en pressemeddelelse.

- Vi har opnået et ansvarligt resultat, som bevarer vores medlemmers realløn, og som er på niveau med de resultater, der er aftalt på resten af arbejdsmarkedet, uddyber hun.

Overenskomsten gælder 8500 ansatte i landets forsikringsselskaber, og den giver en generel lønstigning det første år på 1,70 procent, det andet år 1,75 procent og det tredje år 1,80 procent.

Samtidig får de 18-24 årige højere pensionsbidrag, mens der også er aftalt udvidede regler for fædreorlov samt orlov til pasning af alvorligt syge nærtstående.

På den anden side af forhandlingsbordet sad Finanssektorens Arbejdsgiverforening, og her siger formand Helle Havgaard, at det har været en hård omgang, at få alle ender til at mødes tilfredsstillende for begge parter.

- Men vi har haft et konstruktivt forhandlingsforløb med en resultatorienteret modpart, og vi er landet på en fornuftig løsning, som sikrer en rolig omkostningsudvikling i virksomhederne, på niveau med andre forlig, der er indgået, uddyber Helle Havgaard.

Den ny overenskomst træder i kraft 1. april i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.