Forsikringsproblem i harmonikaklub

Forening tvunget til at tegne dyr ansvarsforsikring til arrangement

Frederikshavn Harmonikaklub skal holde "Vendelbotræk" i den kommende weekend, men foreningen er løbet ind i forsikringsproblemer.

Frederikshavn Harmonikaklub skal holde "Vendelbotræk" i den kommende weekend, men foreningen er løbet ind i forsikringsproblemer.

FREDERIKSHAVN:Det er ikke uden problemer, at Frederikshavn Harmonikaklub har stablet den kommende søndags "Vendelbotræk" på benene. Ifølge en ny lovbestemmelse er det nemlig sådan, at der - i forbindelse med det der kaldes "offentlige forlystelser" - skal tegnes en ansvarsforsikring for publikum. Forsikringsselskabet Tryg har tegnet en korttids-forsikring for harmonikaklubben, hvilket koster foreningen 2.500 kroner. Formand Erik Jensen er dog ked af den uventede udgift. - Jeg synes jo, at det er lidt uretfærdigt, at man skal tegne sådan en dyr forsikring, hvis man bare skal holde et lille arrangement som vores, siger han. En uheldig konsekvens Formanden i Frederikshavn Harmonikaklub frygter, at de nye regler om ansvarsforsikringer kan få et uheldigt resultat. - I yderste konsekvens så kan det jo betyde, at små foreninger bliver afskåret fra at holde sådan nogle arrangementer, siger Erik Jensen. Frederikshavn Harmonikaklub forventer, at "Vendelbotrækket" besøges af cirka 250 gæster, og den uventede ekstraudgift betyder derfor, at entréen hæves fra 40 til 50 kroner. Politiet er i tvivl Det var Frederikshavn Politi, som gjorde harmonika-klubben opmærksom på de nye regler. Men ordensmagten selv er også i tvivl om, hvordan retningslinierne skal fortolkes. - Det nye cirkulære afløser en bestemmelse i den gamle politivedtægt, fortæller politimester Søren Gade. Tidligere var det sådan, at der var opført nogle helt konkrete områder, hvortil en forsikring skulle tegnes. Sådan er det ikke længere. - I princippet kan vi ikke tillade, at et arrangement finder sted, hvis ikke forsikringerne er på plads, siger Søren Gade. Han tilføjer dog, at virkeligheden formentlig ikke fungerer helt så regelret. - Indil videre har vi tolket det sådan, at der ikke er realitetsændringer i loven, og derfor har vi opretholdt vores hidtidige praksis, siger han. Politimesteren har imidlertid på baggrund af sagen med Frederikshavn Harmonikaklub bedt justitsministeriet om at komme med en mere konkret vurdering af i forbindelse med hvilke arrangementer, der skal kræves en ansvarsforsikring.