Forsker: Hård men rigtig dom fra Finansrådet

Kritikken fra Finansrådet af ledelsen i Tønder Bank er ganske enestående, men berettiget, siger ekspert.

Forsker: Hård men rigtig dom fra Finansrådet

Det værste, en bank kan komme ud for, er et blive kritiseret for ledelsessvigt af sin egen brancheorganisation, Finansrådet. Det siger seniorrådgiver og forsker ved Aalborg Universitet Lars Krull.

- Tønder Bank er selv medlem af Finansrådet, og ledelsessvigt er næsten noget af det værste, man kan beskylde et medlem for. Vi har ikke oplevet det i nyere tid, siger Lars Krull til Ritzau.

Krull noterer, at også organisationen Lokale Pengeinstitutter er fulgt i kølvandet med kritik af ledelsen i Tønder Bank.

- Jeg synes, det er rigtig godt og sund, at brancheorganisationerne går ud med den kritisk.

- Det er helt specielt, men det er en glædelig udmelding midt i noget skidt, at branchen offentligt tager afstand det og tager Finanstilsynets rapport til efterretning, siger Lars Krull.

Han påpeger, at bankernes vagthund, Finanstilsynet, over de senere år har fået større beføjelser, og der er udstedt nye vejledninger og retningslinjer, som bankerne skal rette sig efter.

- Banker har brugt masser af energi og kalorier på at leve op til det her, og så er der en, der ikke gør det. De nye retningslinjer har Tønder Bank kendt, de bliver tilsendt fra både Finanstilsynet og Finansrådet, siger Lars Krull.

Seniorrådgiveren har søndag fået henvendelse fra 12-14 kunder i Tønder Bank, der har købt kapitalbeviser, og som føler sig snydt.

- Det er helt horrible salgshistorier man hører. Det virker som om rådgivningen har været helt på den forkerte side, siger Lars Krull.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.