Forsker: Islamisk Stat ikke stærk nok til at erobre Damaskus

Islamisk Stat er stadig langt fra at erobre den syriske hovedstad, Damaskus, mener mellemøstekspert.

Selvom Islamisk Stat onsdag erobrede dele af den store palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk i udkanten af den syriske hovedstad, Damaskus, er den ekstremistiske gruppe ikke kommet nærmere at indtage selve hovedstaden.

Det vurderer Sune Haugbølle, der er lektor på Roskilde Universitet og forsker i Mellemøststudier.

- Islamisk Stat er slet ikke stærk nok til at indtage Damaskus. Så på den måde kan man ikke sige, at de har taget et skridt nærmere mod byen, siger han til Ritzau.

Han påpeger, at Islamisk Stat og andre militser i lang tid har være til stede i udkanten af Damaskus. På den måde er der ikke noget nyt i Islamisk Stats tilstedeværelse tæt på den syriske hovedstad.

Alligevel spiller Yarmouk en rolle i magtkampen i Syrien, siger Sune Haugbølle.

- Yarmouk-flygtningelejren er af et af de strategisk vigtige områder omkring Damaskus, hvor man kæmper om at have kontrol over hovedvejene ind og ud af byen, siger Sune Haugbølle.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som har base i Storbritannien, men følger situationen i Syrien nøje, kontrollerer Islamisk Stat nogle af hovedgaderne i Yarmouk-lejren.

Selvom Yarmouk betegnes som en flygtningelejr, er det to kvadratkilometer store område ikke præget af telte og slum. Det er et boligdistrikt i udkanten af Damaskus, og er hjemsted for den største gruppe af palæstinensiske flygtninge i Syrien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.