Forskere har ændret et fosters gener
For første gang er det lykkedes forskere fra Kina at manipulere med et menneske-fosters gener

Arkivfoto NF
Resultaterne fra forskningen er udkommet i tidsskriftet Protein & Cell, og resultaterne bekræfter de rygter, som længe har været i gang om, at den slags forskning foregår.
Modificering af menneskelige fostre er nemlig et etisk betændt spørgsmål i forskningens verden. Og spørgsmålet har i de sidste 2-3 måneder været anledning til heftig debat.
Forsker skaber Frankenstein-aber
Forskerne bag det nye studie har dog anvendt menneske-fostre, som ikke var levedygtige og har på den måde forsøgt at holde sig inden for de etiske grænser. Fostrene fik de leveret fra en fertilitetsklinik.
De kinesiske forskere har modificeret et gen, som ligger til grund for en potentielt dødelig blodsygdom. Modificerings-teknikken forskerne har anvendt hedder CRISPR/Cas9. Forskerne mener, at brugen af denne teknik viser sig at have mange ulemper.
- Jeg mener, det her må være første gang, vi hører, at CRISPR/Cas9 er blevet anvendt på humane præimplantations-embryoner, og som sådan er undersøgelsen en milepæl men også en advarsel, siger stamcellebiolog ved Harvard Medical School i Boston, George Daley til Nature.com, som forklarer uddybende, at medicinere altså ikke kan regne med, at teknikken er klar til, at vi kan bruge den til at udrydde sygdomsgener.
Andre artikler på Videnskab.dk:
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.