Forskere: Kyllinger kan tælle

Kyllinger har en ganske klar fornemmelse for tal, antyder et nyt studie. Forskerne mener, at de tæller fra venstre mod højre ligesom mennesker

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: 1, 2, 3. De små tal står til venstre, mens de store tal står til højre. Vi har lært at tælle fra venstre mod højre allerede i matematiktimerne i folkeskolen, men noget tyder på, at vi også gjorde det inden da.

Kyllinger tæller nemlig også fra venstre mod højre.

Det viser et nyt italiensk studie, der beskriver, hvordan tre dage gamle kyllinger vælger mellem tal, skriver Videnskab.dk.

I en række forsøg lod de kyllingerne vænne sig til, at et ark med fem prikker på betød mad.

Se hvordan det gik for sig i en video på Videnskab.dk

To nye ark

Herefter præsenterede de fremover to forskellige nye ark for kyllingerne – et til højre og et til venstre for kyllingen. Når arkene havde færre prikker end fem, valgte størstedelen af kyllingerne at gå til venstre, hvorimod hvis arket havde flere prikker end fem, gik de fleste til højre.

Forsøgets resultater viser ifølge forskerne bag, at dyr ikke behøver have ord for numre for at forstå deres relative størrelse.

- Vores resultater tyder på, at vi bør genoverveje forholdet mellem numeriske evner og det verbale sprog, og det giver mere bevis for, at sprog og kultur ikke er nødvendigt for at udvikle en matematiske kognitive evner,« siger Rosa Rugani, der er psykolog ved University of Padova i Italien, og som står bag studiet, til LiveScience.

Nyfødte børn

Rosa Rugani fortæller også, at hun ikke ville være overrasket, hvis opdagelsen også gælder andre dyr, samt nyfødte børn.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Forsker: Dyr har følelser som små børn

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.