Forskere: læreres kamp om arbejdstid tabt på forhånd

Arbejdsmarkedsforskere er enige om, at landets lærere allerede for to måneder siden havde tabt kampen mod KL.

Forskere: læreres kamp om arbejdstid tabt på forhånd

Allerede fra den 18. oktober 2012 - to måneder før det første forhandlingsmøde mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne - stod det klart, at lærerne ville tabe kampen om at fastholde deres arbejdstidsaftale, skriver Jyllands-Posten.

Det vurderer flere arbejdsmarkedsforskere efter at have set et dokument fra Finansministeriet, som avisen er i besiddelse af.

I dokumentet hedder det om planerne for en kommende folkeskolereform:

"Reformen gennemføres ved hjælp af frigjorte ressourcer som følge af dels normalisering af lærernes arbejdstid (....). Forudsætningen for, at timetallet i folkeskolen kan øges som forudsat er en ændring anvendelse af lærernes arbejdstid."

Professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet siger til Jyllands-Posten:

- Formuleringerne i dokumentet viser, at KL og Finansministeriet i fællesskab havde besluttet sig på forhånd. Lærerne har aldrig har haft en reel chance, og jeg vurderer, at de nu har tabt kampen.

- De kan kun håbe på, at et regeringsindgreb kan give dem en smule krigsskadeserstatning i form af for eksempel mere efteruddannelse.

Arbejdsmarkedsforsker, professor Jesper Due fra Københavns Universitet, vurderer også overfor avisen, at lærerne i realiteten havde tabt kampen, allerede da KL bebudede, at man ville opsige arbejdstidsaftalen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.