Aalborg

Forskønnet plads med springvand

Kayerøds Springvand får nyt liv i anlægget ved Aalborg Stadsarkiv. Hele det nye anlæg kommer til at koste skatteborgerne 1,8 mio. kroner. 
Arkivfoto: Jens Morten

Kayerøds Springvand får nyt liv i anlægget ved Aalborg Stadsarkiv. Hele det nye anlæg kommer til at koste skatteborgerne 1,8 mio. kroner. Arkivfoto: Jens Morten

AALBORG:Det grønne område mellem Vor Frue Kirke og Aalborg Stadsarkiv skal forskønnes og omdannes til en grøn oase med springvand. Kayerøds Springvand bliver hentet ud af depot og stillet op på pladsen foran Aalborg Stadsarkiv. Derfor skal der graves ud til fundament og pumpeværk. Det grønne område ved Vor Frue Kirke får også nye belægninger og beplantninger, og samtidig fjernes en bunker på hjørnet ved Arkivstræde og Niels Ebbesens Gade. Med Beredskabsstyrelsens velsignelse. Når bunkeren er væk, skal arkæologerne også undersøge, om der er noget af interesse her. For eksempel om der skulle titte noget frem af murværket fra et gammelt nonnekloster. For at åbne området skal der også fjernes fire lindetræer og et kastanietræ. Alle de gamle lindetræer langs vejene bevares, så fældningen af fire træer vil ikke få nogen større betydning for områdets grønne profil, mener de sagkyndige. Driftplanlægger Martin Højholt fra Aalborg Kommune tør ikke sætte dato på, hvornår det nye anlæg kan indvies. Det afhænger blandt andet af arkæologernes fund. Men det skulle gerne stå færdig i løbet af 2007.