Udland

Forskrækkede investorer presser aktiemarkeder i Asien ned

Fornyet frygt for økonomisk afkøling i Kina udløser store kursfald på Asiens børser.

Aktiemarkederne i Asien er tirsdag igen ramt af markante fald.

I Hongkong dykker kurserne med mere end tre procent, og indekset er tirsdag på det laveste niveau siden juli 2013. Samtidig ligger de kinesiske børser knap to procent lavere.

I Tokyo er der også flere sælgere end købere. Aktieindekset i Tokyo mister 2,8 procent og er på det laveste i otte måneder.

Det er usikkerhed om Kinas økonomiske vækst, der forskrækker investorerne.

Kina har devalueret sin valuta i et forsøg på at give sine eksportvirksomheder bedre vilkår, efter at en lang stribe af økonomiske nøgletal har ligget til den sløve side de seneste måneder.

- Afmatningen i Kina spreder sig til andre asiatiske økonomier samt Brasilien og Australien, siger Toshihiko Matsuno, chefstrateg hos SMBC Friend Securities, til Bloomberg News.

Han frygter, at svækkelserne i flere af de nye vækstlande kan sende rystelser gennem verdensøkonomien.

- Vi ved stadig ikke, hvornår frygten for Kinas afmatning forsvinder på markederne, tilføjer han.

Kina ventes i år at opleve sin svageste økonomiske vækst i et kvart århundrede. Seneste dårlige nyhed var en nedgang i de store industrivirksomheders indtjening på 8,8 procent i august.

Forbrugernes syn på fremtiden er desuden blevet mere dyster i takt med de faldende aktiekurser, som har udhulet mange private investorers formuer.

Tirsdagens negative stemning på børserne i Asien kommer efter en tilsvarende dårlig mandag på Wall Street i USA. Her lukkede de toneangivende indeks mandag mellem to og tre procent lavere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst