Forslag: Firmaer ud - boliger ind

Innovationsgruppen på Solsiden har kig på den østlige del af havnefronten i Nørresundby som et oplagt sted for nyt boligbyggeri.

Havnen i Nørresundby er stadig præget af industri. Flyt dem ud, hvor der er plads og byg boliger, mener direktør Kurt Bennetsen, Spar Nord.

Havnen i Nørresundby er stadig præget af industri. Flyt dem ud, hvor der er plads og byg boliger, mener direktør Kurt Bennetsen, Spar Nord.

Flyt firmaerne ud, hvor der er plads, og byg boliger i stedet for. Innovationsgruppen på Solsiden har kig på den østlige del af havnefronten i Nørresundby som et oplagt sted for nyt boligbyggeri. - Hvis man rydder området for firmaer og industri, bliver der plads til nye boliger, som i modsætning til byggeriet vest for Limfjordsbroen kan være mindre huse, hvor man bor lidt mere tilbagetrukket. Noget i stil med rækkehuse og enfamilieboliger og ikke i så mange etager, siger Kurt Bennetsen, direktør i Spar Nord Nørresundby og initiativtager til innovationsgruppen. Han erkender, at det vil være en længere proces. Først og fremmest skal der rykkes rundt på en stor aktør som foderstoffirmaet Hedegaard. - Men hvorfor ikke flytte Hedegaard og andre firmaer, som har brug for plads, ud til havnen i Aalborg Øst, foreslår Kurt Bennetsen. Grovvarevirksomheden Hedegaard A/S har sit hovedkontor med tilhørende store lager- og produktionsbygninger på Nørresundby Havn. Desuden har en række mindre virksomheder lejemål på havneområdet, og der er i dag kun få ledige arealer i området. Tankerne om at flytte virksomhederne ud er dog ikke taget ned af hylden med omkostningsfrie luftkasteller. Aalborg Havn A/S er trådt ind i Innovationsgruppen på Solsiden, og direktør Claus Holstein er lydhør: - At dømme ud fra de visioner, der bliver lagt frem fra gruppens side, kan vi se, at solsiden bliver et fantastisk attraktivt område. Det skyldes blandt andet, at gruppen tør være innovative i forhold til hele området - baglandet såvel som by og havn.