Forslag om at lukke børnehave Forslag om at lukke Børnehaven Hedelundsgade pga. tomme pladser

Der er forslag om at lukke en børnehave.½Arkivfoto <i>Peter Mørk</i>

Der er forslag om at lukke en børnehave.½Arkivfoto Peter Mørk

BRØNDERSLEV:Børnehaven Hedelundsgade står måske til en lukning til august i år. Det foreslår forvaltningen i et notat til børne- og skoleudvalget, som udvalget skal drøfte tirsdag 5. marts.

Baggrunden er, at der til august bliver mange tomme pladser i de tre sammenlagte børnehaver, Hedelundsgade, Jyllandsgade og Midgaard. Det kan altså løses ved, at man samler børnene i to af børnehaverne, indtil den ny børnehave, som de skal samles i, er bygget færdig.

- De cirka 30 børn, der er indskrevet i afdelingen Hedelundsgade 1. august 2013, tilbydes børnehaveplads gruppevis i afdeling Jyllandsgade og afdeling Midgaard. Det tilstræbes, at der følger personale med børnene. Der vil også være mulighed for at vælge en helt ny børnehaveplads i en anden institution, står der i et notat til sagen.

Notatet indgår i en sag om kapacitet og efterspørgsel i den ny børnehave. Udvalget drøftede på sit seneste møde den problemstilling, at der bliver mange tomme pladser i de tre børnehaver - til sammen 31 set i forhold til normeringen eller 49 i forhold til det maksimale indtag.

Udvalget bad på det møde forvaltningen om en konkret løsning på det problem.

Det er dét løsningsforslag, der foreligger nu og skal drøftes i dag - at Hedelundsgade lukkes, og børnene kommer i andre børnehaver.

Hvis Hedelundsgade lukkes, vil der hen over skoleåret blive fyldt op i børnehaverne, og til marts/april 2014 vil der mangle ca. 50 pladser i byen. Det problem foreslår forvaltningen løst med merindskrivning samt forårsgrupper, hvor en gruppe børn midlertidigt tages ud af børnehaverne og samles i Hedelundsgade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.